Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Najava: SUPEUS BUS 2014. se održava 29.03 na FER-u E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 20 Ožujak 2014 21:07

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje - SUPEUS je neprofitna udruga osnovana 2011. godine čiji su glavni ciljevi promicanje energetske učinkovitosti, održive gradnje i upotrebe obnovljivih izvora energije. Kao takva sadržajno je jedinstvena na razini studentskih udruga u Republici Hrvatskoj. Svi projekti Udruge tematski su usmjereni k podizanju svijesti među studentima, ali i šire, o nužnosti korištenja obnovljivih izvora energije, održivih rješenja u gradnji te važnosti energetske učinkovitosti. Najznačajniji takvi projekti su SUPEUS Case Study održani 2011., 2012. i 2013. godine, zatim izdavanje časopisa SUMA, te seminari za studente 'Budućnost ugodnog stanovanja – BUS' održani 2012. i 2013. godine.

Ove godine, treći put za redom, Udruga organizira seminar Budućnost ugodnog stanovanja - BUS.

Budućnost ugodnog stanovanja cjelodnevni je besplatni seminar namjenjen studentima, a pokriva područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i održive gradnje.

Ideja je studentima omogućiti prisustvovanje seminaru na kojem će predavati profesori, renomirani stručnjaci i predstavnici tvrtki, te prezentirati najvažnije i najaktualnije teme iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održivosti.

Održan 2011. i 2012., seminar je polučio veliki uspjeh sa ukupno više od 450 studenata i 27 predavača, a projekt su vrijedim prepoznale i mnoge tvrtke i medijski pratitelji.

BUS 2014 održati će se u subotu, 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s glavnom temom „Integracija obnovljivih izvora energije“.

Tijekom cjelodnevnih predavanja, studenti će imati priliku detaljno se upoznati s mogućnostima, inicijativama, strategijama, ali i poteškoćama pri široj primjeni obnovljivih izvora energije, naučiti o tehničkim konceptima i aspektima obnovljivih izvora energije te vidjeti primjere uspješnih projekata integracije obnovljivih izvora energije.

Osim edukativnog karaktera, svrha seminara „Budućnost ugodnog stanovanja“ je također povezivanje studenata i tvrtki, koje će imati priliku predstaviti svoje djelovanje ili proizvode kroz predavanja ili izložbeni prostor ispred predavaonice.

Planirana agenda:

29.03.2014. god., 09:30 – 16:30 sati

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, dvorana D2

Uvod

15 min

Mogućnosti, inicijative, strategije i problemi šire primjene obnovljivih izvora energije

60 min

Tehnički koncept i aspekti obnovljivih izvora energije

130 min

Primjeri uspješnih projekata integracije obnovljivih izvora energije

60 min

 

Da su ovakvi događaji potrebni studentima pokazuje posjećenost i rezultati ankete o korisnosti i zanimljivost predavanja, te cijelog seminara. Oni ukazuju na potporu za buduću organizaciju ovog i sličnih projekata, kao i na želju za ponovnim sudjelovanjem na istima. Sukladno tome, SUPEUS i ove akademske godine očekuje velik odaziv i zadovoljstvo studenata.

Više o samom seminaru, načinu sudjelovanja i prijavama, te i o Udruzi SUPEUS saznajte na njihovim web i face stranicama.

Tags:     supeus      studentska udruga      energetska učinkovitost      budućnost stanovanja
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?