Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Sajam Energetika - Energetika, Ekotehno, Interprotex - 1.- 4. 10. 2013., Zagreb E-mail
Autor Uredništvo   
Utorak, 03 Rujan 2013 10:38

Sajam EnergetikaENERGETIKA – 2. međunarodni sajam energetike, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

EKOTEHNO - 7. međunarodni sajam ekotehnologija, zaštite okoliša i komunalne opreme

INTERPROTEX –  11 . međunarodni sajam zaštite osoba i imovine

Početkom listopada (01.-04.10.) u poslovnim danima od utorka do petka Zagrebački velesajam priprema i organizira specijalizirane sajmove Ekotehno, Interprotex i Energetika.

Spajanjem ova tri sajma nastoji se objediniti  programe i  projekte u području očuvanja, zaštite i unapređivanja okoliša, ljudi i imovine te u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Potaknuti uspješnim prvim sajmom ENERGETIKA održanog 2012. godine, nastavlja se i proširuje program izlaganja sa konvencionalnim izvorima energije objedinjujući na taj način cijeli energetski sektor. Cilj sajma usmjeren je prema poticanju poduzetnika za razvoj i proizvodnju opreme unutar energetskog sektora te povećavanju svijesti o korištenju energije i topline, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije.

Sajam ENERGETIKA idealno mjesto za sve proizvođače iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, mjesto za prezentaciju proizvoda i usluga na prosperitetnom hrvatskom tržištu, uspostavu novih kontakata te rast prodaje.

Ove godine u odnosu na prošlogodišnji sajam, proširen je program izlaganja i na konvencionalne izvore energije, obuhvaćajući cijeli sektor energetike sa ciljem racionalnije upotrebe i efikasnijeg korištenja svih resursa.

Sajam promovira učinkovitu uporabu energije te energetsku održivost sustava, tehničke i tehnološke mogućnosti proizvodnje i potrošnje energije, uporabu infrastrukturnih kapaciteta u svrhu povećanja energetskog potencijala te trajno smanjivanje proizvodnje stakleničkih plinova kao izravni rezultat primjene takvih rješenja.

Održat će se dva važna događaja, Energetski forum koji predstavlja novi oblik komunikacije Vlade Republike Hrvatske sa gospodarstvenicima iz sektora energetike, putem kojeg će se otvoriti i aktualizirati pitanja prilagodbe energetskog tržišta u skladu sa pravilima Europske Unije te dati jasne smjernice o mogućnostima povećanja investicija u energetske projekte i Energetska konferencija 2013. U fokusu Energetske konferencije najvažnije su teme hrvatskog energetskog sektora čime stvaramo platformu za promicanje principa održivog razvoja u svim segmentima društva, na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske na Energetskoj konferenciji promovirati će se regionalna tržišna suradnja na području proizvodnje električne energije, povezivanje elektroenergetskih tržišta te šire korištenje obnovljivih izvora energije.

EKOTEHNO bienalni je sajam namijenjen proizvođačima i ponuđačima opreme za gospodarenje otpadom i vodama, zaštitom tla i zraka te komunalnih vozila i opreme. Cilj je da sajam postane mjesto susreta industrije s rastućom potražnjom, jer briga o zaštiti okoliša svakim danom se kroz zakonsku regulativu sve više ističe kao nužnost  i  briga šire društvene zajednice.

Sudionicima, izlagačima i posjetiteljima nudi se kvalitetan stručni i popratni program, koji će sasvim sigurno dati potrebne informacije i nova saznanja svima onima koji neposredno odlučuju i brinu o očuvanju okoliša, vode, tla i zraka. Održat će se i stručni skup čiji je naziv, ali i moto "Otpad je korisna sirovina a ne smeće". Na skupu se očekuje 15-ak renomiranih predavača i preko 200 sudionika. U tjednu kada se održava sajam na tradicionalnom godišnjem okupljanju u Zagrebu okupit će se i sva komunalna poduzeća iz cijele Hrvatske. Njihovi predstavnici sudjelovat će i na ovom stručnom skupu.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju visoko specijaliziranog bienalnog sajma zaštite u našoj zemlji te regionalnog lidera u grupi safety-security sajmova INTERPROTEX će iznova na jednom mjestu ujediniti razne grupacije ove gospodarske grane. Kao i svih proteklih godina i ove će se godine Interprotex održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH, a s partnerom sajma Hrvatskim cehom zaštitara i Udrugom hrvatskih menadžera sigurnosti u pripremi je niz kvalitetnih stručnih i znanstvenih skupova na kojima će se obraditi aktualne teme na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tags:
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?