Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Predstavljanje 'Tranzicija prema niskougljičnom razvoju Republike Hrvatske' E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 20 Svibanj 2013 13:35

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj organiziraju predstavljanje Okvira za izradu Strategije niskougljičnog razvoja Hrvatske, koje će se održati u dvorani Hrvatske gospodarske komore na Rooseveltovom trgu 2, u utorak, 21. svibnja 2013. godine, s početkom u 9:30 sati i predviđenim trajanjem do 13 sati.

Skup će otvoriti predsjednik Hrvatske gospodarske komore g. Nadan Vidošević, ministar zaštite okoliša i prirode g. Mihael Zmajlović i koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj gđa Louisa Vinton.

Kako bi oblikovali Strategiju, tijekom 2012. godine, više od 200 stručnjaka podijelilo je svoja razmišljanja i aktivno sudjelovalo na sedam sektorskih radionica i dva nacionalna savjetovanja.

Strategija konkurentnog niskougljičnog razvoja traži korjenite promjene u društvenom i gospodarskom pogledu u cilju smanjenja emisija stakleničkih plinova uz maksimalnu dobrobit po društvo, gospodarstvo i okoliš.

Ovom prilikom će se predstaviti sažetak Okvira za Strategiju niskougljičnog razvoja i naglasiti pojedinačni primjeri dobre prakse iz raznih dijelova Hrvatske koji imaju snažan replikacijski i razvojni potencijal. U sklopu događaja je predviđena panel rasprava na temu „Niskougljični razvoj kao prilika za razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta“.

Sudjelovanje na skupu (ime i prezime, organizacija) je moguće prijaviti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Svi prisutni će dobiti primjerak publikacije koja se sastoji od sažetka Strategije i primjera dobre prakse niskougljičnog razvoja u Republici Hrvatskoj.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?