Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Natječaj za specijalista za solarne fotonaponske sustave i za solarne toplovodne sustave E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 05 Rujan 2012 16:36

Tehnička škola Ruđera Boškovića u okviru obrazovanja odraslih i sustava cjeloživotnog učenja raspisuje natječaj za upis u programe usavršavanja specijalist za solarne fotonaponske sustave i specijalist za solarne toplovodne sustave.

Programi usavršavanja traju 180 sati i upisuju se u radnu knjižicu, a za upis je potrebno SSS u području strojarstva i elektrotehnike. Prijave na natječaj su od 12. do 19. rujna 2012., a upisi od 26. do 28. rujna 2012. Broj mjesta je ograničen.

Više informacija možete dobiti na tel. 01/23 71 061 kontakt osoba Goran Nuskern, upitom na fax. 01/23 71 062.
Vaše upite (prijave)  možete poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript kontakt osoba Maja Perišić
ili na  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript te na mob. 098 84 73 73.

Tags:     natječaj      specijalisti      fotonaponski sustavi      ruđer bošković
 
Komentari (2)
Komentar na komentar
2Petak, 14 Rujan 2012 23:46
Neven
Poštovani Certificirani monteru sa 20 godina iskustva u Njemačkoj pozivam Vas da dođete na ispit Vi osobno i završeni Specijalist pa da vidimo kako tko diše u struci.
Lako je govoriti o nečemu o čemu nemate pojma što stoji iza edukacije Specijalista.
Prvo odakle Vama pravo da pišete ovakve nebuloze i laži:
(E jadan je taj kome oni budu montirali FN sustav , a ova lopovska država to sve toleriše, pa pogledajte Njemačku vi u jednom gradu ne možete raditi što vi želite nego postoji kvota koliko može biti pojedinih firmi sa određenim profilima u jednom gradu,jer tako imamo zdravu konkurenciju , a ne ovo što se radi kod nas to je APSURD i nema veze sa zdravom pameču.I još da naglasim da se to zvanje "specijalist za FN sustave " upisuje u radnu knjižicu što je TOTALNO ILEGALNO, jer po mome sudu za takvo nešto se mora polagati prvo majstorski ispit za majstora električara ili strojara pa tek ostalo jer kako prodavač krompira može raditi nešto što može ugroziti tuđe živote ili na kraju samoga sebe kada nema iskustva u struci.
Treće,
Pojam cijeloživotno učenje po meni je ovdje pogrešno implementiran jer što je to ,to je kada se osoba ozbiljno prihvati posla u struci i stječe iskustvo godinama i sam se educira kroz nove trendove ili stručnu literaturu ali naglašavam od mladih dana ,a ne sa 40-50 godina i to samo za 180 sati APSURD.
Četvrto,
Kako znamo danas na tržištu FN opreme postoje proizvođači koji daju potpunu garanciju na svoje proizvode samo ako ih montira ovlašteni monter ili certificirani service partner ili monter ,a tko će ovim "specijalistima" dati takvo nešto za samo 180 sati iskustva u struci ili životu. Može Hrvatska država koja je kronično bolesna od nestručne i neobrazovane radne snage generalno i to je FAKT.)

Vi ste stvarno jedan destruktivac koji nema pojma što stoji iza ovakve edukacije. Nama na edukaciju dolaze diplomirani inženjeri po Bolonji i magistri koji su završili FER. Niti jedan polaznik nije otišao sa seminara i edukacije da nije zadovoljan s količinom znanja koju je dobio teoretski i praktično.

Ovi programi su certificirani od Agencije za obrazovanje odraslih dobili licencu od Minisarstva prosvjete i športa a tamo neki mali monterčić koji je radio u Njemačkoj ako je omalovažava naš sustav edukacije ma gdje Vam je pamet. Ja bi se osobno raspitao tko što izvodi kakav je program tko su predavači i kako se radi na ovom specijalističkom usavršavanju.

Poštovani ne mogu Vas tako nazvat pišče gornjeg teksta zbog ove izjave ("specijalist za FN sustave " upisuje u radnu knjižicu što je TOTALNO ILEGALNO),Vas mogu tužiti za klevetu jer Centar za nove tehnologije Tehničke škole Ruđera Boškovića ima sve potrebne licence za izvođenje ovih Specijalističkih programa.
I pitam se odakle Vama pravo pisati takve nebuloze kada neznate o čemu se radi. Papir trpi svakakve gluposti a i Internetski forumi. Ja sam mislio da ste se u Njemačkoj malo kultivizirali i opametili ali po Vašem pisanju vidim da niste!

Lijepi pozdrav čitaocima i pozivam autora teksta da nas posjeti u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića rado ćemo ga saslušti možda nas i nauči nešto o fotonaponu kojeg postavlja 20 godina a onda neka on nas sasluša možda nešto i nauči od licenciranih predavača koji su završili edukaciju u Austriji i Slovniji i imaju Evropske certifikate.

Srdača pozdrav svima želi:
Voditelj Centra za nove tehnologije
Neven Maleš, dipl. ing.
Zdravo razmišljanje
1Petak, 07 Rujan 2012 20:00
Certificirani monter sa 20 godina iskustva u Njemačkoj
Dakle,
Čitajuči ovaj javni poziv za usavršavanje montera za FN sustave odnosno "specijaliste" ostao sam šokiran i počeo sam histerično da se smijem.Zašto ,evo vam odgovor i mišljenje:
Prvo,
Kako neko u ovoj državi koji je tobože završio SSS smijer elektro ili strojarstvo, preko noći postaje netko u struci i to još dobije titulu "specijalist",a konkretno u svom životu nikada nije, imao dodira sa strukom , ili radio u struci da bi stekao potrebno znanje ili iskustvo da bi se uopće mogao baviti tim poslovima.
Velika većina takvih osoba su se bavile poslovima tipa"daj šta daš" konobar, mesar ,pekar,frizer i da ne nabrajam ostalo,a iz matematike kao predmeta ili fizike u srednjoj školi su tako bili "uspješni" da su svake godine moljakali profesore da ne padnu na godinu zbog tih predmeta.Pa dragi čitatelji zar elektrotehnika nije baš matematika i fizika koja se uči od malih nogu a ne sa 45-50 godina i to na tečaju.Okrenite se po Hrvatskoj pa se uvijerite da u ovoj državi svatko radi svašta i osobno mislim a i iskustvo mi govori da na svijetu nema večeg fušeraja u građevini nego što je kod nas.
Drugo,
Dragi moji elektroinženjeri i pravi majstori od nikoga i ništa postade nešto i to još dobije titulu "specijalist" za FN sustave.
E jadan je taj kome oni budu montirali FN sustav , a ova lopovska država to sve toleriše, pa pogledajte Njemačku vi u jednom gradu ne možete raditi što vi želite nego postoji kvota koliko može biti pojedinih firmi sa određenim profilima u jednom gradu,jer tako imamo zdravu konkurenciju , a ne ovo što se radi kod nas to je APSURD i nema veze sa zdravom pameču.I još da naglasim da se to zvanje "specijalist za FN sustave " upisuje u radnu knjižicu što je TOTALNO ILEGALNO, jer po mome sudu za takvo nešto se mora polagati prvo majstorski ispit za majstora električara ili strojara pa tek ostalo jer kako prodavač krompira može raditi nešto što može ugroziti tuđe živote ili na kraju samoga sebe kada nema iskustva u struci.
Treće,
Pojam cijeloživotno učenje po meni je ovdje pogrešno implementiran jer što je to ,to je kada se osoba ozbiljno prihvati posla u struci i stječe iskustvo godinama i sam se educira kroz nove trendove ili stručnu literaturu ali naglašavam od mladih dana ,a ne sa 40-50 godina i to samo za 180 sati APSURD.
Četvrto,
Kako znamo danas na tržištu FN opreme postoje proizvođači koji daju potpunu garanciju na svoje proizvode samo ako ih montira ovlašteni monter ili certificirani service partner ili monter ,a tko će ovim "specijalistima" dati takvo nešto za samo 180 sati iskustva u struci ili životu. Može Hrvatska država koja je kronično bolesna od nestručne i neobrazovane radne snage generalno i to je FAKT.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?