Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Struka

Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije – biomasa E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 17 Siječanj 2012 18:55

Seminar pod nazivom Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije – biomasa održati će se 23. veljače u hotelu Antunović u Zagrebu. Na seminaru će biti riječi o teoretskim osnovama i mogućnostima primjene šumske, odnosno drvne biomase.

Program seminara obuhvatiti će slijedeće teme:

  • teoretske osnove i mogućnosti primjene;
  • zakonodavno okruženje i poticanje primjene obnovljivih izvora u Hrvatskoj;
  • primjere iz prakse i prikaze do sada izvedenih postrojenja za energetsko iskorištavanje biomase s tehničko-ekonomskom bilancom primjene.

 

Glavnu riječ imati će vodeći znanstvenici i stručnjaci s visokoškolskih ustanova i instituta, nadležnih državnih tijela i stručnih udruga. Nakon seminara prikazati će se najuspješniji primjeri iz prakse, odnosno ostvareni projekti, o kojima će govoriti predstavnici projekata, investitora, proizvođača, izvođača radova i isporučitelja opreme. Predviđena je i rasprava o obrađenoj problematici.

Mogućnosti primjene obnovljivih izvora energije – biomasa

Na seminaru će biti predstavljena i nova knjiga, pod naslovom „Osnove primjene biomase“, koja detaljno obrađuje ovu tematiku.

Za sudjelovanje na seminaru potrebno je ispuniti prijavu koja se nalazi ovdje.

Nositelj programa stručnog usavršavanja je Hrvatska stručno-znanstvena udruga za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO), a osobe koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva te su obveznici stručnog usavršavanja svojom prisutnošću na Seminaru ostvaruju bodove sukladno Pravilniku o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva (NN 24/2008 i 141/2009). Sudionici svojom prisutnošću na ovom seminaru ostvaruju ukupno 8 bodova, od čega 2 boda iz regulative.

 

Izvor: http://www.em.com.hr/

Tags:     biomasa      seminar      Zagreb      knjiga      HESO
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?