Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Odluka o sufinanciranju od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 02 Svibanj 2011 08:49

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske nedavno je donio odluku o odabiru korisnika sredstava fonda radi financiranja programa i projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Na natječaju, objavljenom u srpnju prošle godine je pristigla 901 važeća ponuda, a Stručno povjerenstvo izabralo je 453 ponude koje zadovoljavaju sve propisane uvjete natječaja.

Izabrane ponude ostvarile su pravo na korištenje sredstava Fonda za financiranje programa i projekata u području energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u 2011. i 2012. godini, i to za:

  • Projekte provedbe nacionalnih energetskih programa – poticanje energetske učinkovitosti i učinkovitog korištenja energije u neposrednoj potrošnji – 197 ponuditelja
  • Projekte provedbe energetskih pregleda – 23 ponuditelja
  • Projekte poticanja korištenja obnovljivih izvora energije – 69 ponuditelja
  • Projekte poticanja održive gradnje – 106 ponuditelja
  • Projekte poticanja čistijeg transporta – 1 ponuditelj
  • Projekte poticanja izrade obrazovnih, istraživačkih i razvojnih studija, programa, projekata i drugih aktivnosti – 57 ponuditelja

 

S obzirom da je tijekom provođenja postupka utvrđeno da su raspoloživa sredstva za sufinanciranje projekata prema aktivnostima i vrsti financijskih sredstava manja u odnosu na tražena sredstva, Stručno povjerenstvo predložilo je da se sufinanciraju prihvaćene ponude, uz uvjet da se traženo sudjelovanje Fonda u financiranju projekata umanji za 10% te da se ukupna raspoloživa sredstva za sufinanciranje projekata prema aktivnostima i vrsti financijskih sredstava planiraju za razdoblje od 2011. do 2012. godine.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?