Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Natječaj za klimatske bajke E-mail
Autor Diana Međimorec   
Petak, 15 Travanj 2011 13:06

Festival Perforacije poziva sve zainteresirane da napišu klimatsku bajku. Originalan tekst natječaja donosimo u nastavku.

Klimatske promjene vjerojatno su najznačajniji izazov čovječanstva u ovom stoljeću i potežu za sobom dvije (paralelne) opcije djelovanja – strategije ublažavanja negativnih utjecaja na okoliš i strategije prilagodbe nezaustavljivim promjenama koje su već počele. Obje strategije zahtijevaju informiranost i razumijevanje problematike, ne samo od strane znanstvenika, već i političkih elita, medija i najšire javnosti – pa tako i djece.

Vrijeme je da se i djeca educiraju o klimatskim promjenama, jer - djeca mogu promijeniti svijet.

 

Festival Perforacije vas poziva u suradnji s udrugom Kapibara da promijenite bajke onako kako su ljudi promijenili klimu.

Klimatske bajke trebaju biti magično prerađene poznate dječje bajke, priče ili pjesme u kojima se možda zekin potočić i nije smrznuo zbog globalnog zatopljenja, a princeza nije pronašla svojeg princa žabu, jer su žabe nestale iz obližnje močvare. Možda se Zlatokosa ne može odmoriti na krevetu, jer medvjedi više ne spavaju zimski san, dok ružno pače nikad ne bi našlo svoje jato zbog promjene migracijskih puteva ptica.

 

Uvjeti natječaja:

-jedan/na autor/ica – jedna bajka

-priča ne smije biti ranije objavljena

-tekst ne smije biti duži od 10 kartica (1 kartica je 1800 znakova s razmacima)

-rukopise poslane poštom ne vraćamo

 

Natječaj je otvoren do 20.05. i do tada se priče, uz kratku biografiju trebaju poslati mejlom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili poštom na

Perforacije Festival

Domino

Kranjčevićeva 11

10000 Zagreb

 

Rezultati će biti objavljeni 10.06. na stranici (www.perforacije.org i www.udruga-kapibara.hr). Autori čije priče budu objavljene, bit će honorirani sa 1.500,00 kuna bruto te će im biti poslana dva primjerka knjige.

Organizator ima pravo korištenja do dvije kartice teksta svih prijavljenih radova u promotivne svrhe natječaja i projekta bez naknade autorima.

Projekt je potpomognut sredstvima Program kulture 2007 – 2013 Europske Unije kroz mrežu Imagine 2020.

Tags:     klimatske bajke      klimatske promijene      natječaj      bajka
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?