Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

BiH zaostaje u investicijama u obnovljive izvore energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 26 Veljača 2011 01:23

Energis – Centar za edukaciju i podizanju svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti je priopćio da Bosna i Hercegovina ne prati svjetska ulaganja u obnovljive izvore energije.

U svom izvještaju su izjavili da je interes za malim hidroelektranama nakon perioda pojačanog interesa zbog ekonomske krize stao. U Federaciji BiH izdano je dosada 22 dozvole za rad i 10 prethodnih dozvola za izgradnju malih hidroellektrana, dok je u Republici Srpskoj izdano 7 dozvola za proizvodnju električne energije. Od ostalih obnovljivih izvora energije dosada je izdana prethodna dozvola za malu vjetroelektranu Moštre 1 koju je izdala Federacija BiH.


Slika: OIE, izvor: www.energis.ba

Nažalost za nijednu drugu vrstu elektrane nije izdana dozvola Regulatorne komisije koja je obvezna i za postrojenja koja proizvode električnu energiju za vlastite potrebe. Energis ustvrđuje da je to posljedica loše zakonske regulative i da se Uredba o korištenju obnovljivih izvora energije i kogeneracije koja je usvojena prošle godine ne implementira u praksi što spriječava daljnji razvoj sektora.

Izvor: www.energis.ba

Tags:     bih      bosna i herecegovina      energis      obnovljivi izvori energije      vjetroelektrana      male hidroelektrane
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?