Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HERA objavila izvješće sa 1. sjednice Upravnog vijeća E-mail
Autor Iva Zelenko   
Nedjelja, 13 Veljača 2011 19:27

Na sjednici Upravnog vijeća, održanoj 31.1. ove godine, Hrvatska energetska regulatorna agencija donijela je rješenja o stjecanju statusa povlaštenih proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Pozitivna rješenja donesena su za nekoliko slučajeva, pa tako i za još jednu fotonaponsku elektranu. Točnije, riječ je o FN elektrani Spert-Basaj, instalirane snage 0,01 MW, i planirane godišnje proizvodnje električne energije 0,010483 GWh. Elektrana je u vlasništvu tvrtke Spert, a nalazi se u Umagu.

Osim ove FN elektrane, pozitivno rješenje za povlaštenog proizvođača dobio je i gospodin Franjo Lovrić, investitor FN elektrane Lovrić koja se nalazi u Sikirevcima. Planirana snaga elektrane iznosi 0,01 MW, a godišnja proizvodnja 0,00104 GWh.

Produljenje postojeće dozvole za trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu energije dobila je tvrtka RE Energija iz Zagreba, a produljenje dozvola za transport nafte, naftnih derivata i biogoriva cestovnim vozilom dobile su: tvrtka Invictus iz Čazme, Zoma nafta iz Sesveta, tvrtka 'Autoprijevoznik' iz Otoka Svibovskog, te autoprijevoznički obrt Ivana Bubnjeka iz Dubrave.

Donesena su i dva Mišljenja na Prijedlog za promjenu visine tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za usluge energetskih djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom za tvrtke Brod-plin i TEKIJA.

 

Izvor: www.hera.hr

Tags:     HERA      povlašten proizvođač      izdavanje dozvola
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?