Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Očekuje se objava Registra obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 08 Veljača 2011 12:03

Na skupu Mogućnost primjene obnovljivih izvora energije-fotonaponski sustavi, koji će se održati 17. veljače, biti će predstavljen digitalizirani Registar projekata i postojenja za korištenje obnovljivih izvora energije i kogeneracije, te povlaštenih proizvođača u Hrvatskoj.

Skup organizira Energetika Marketing u suorganizaciji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, HROTE-om, HEP-om i Hrvatskom stručnom udrugom za sunčevu energiju.

Objavu registra nedavno je na okruglom stolu, čija tema je bila kako ostvariti projekte obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, najavio Darko Horvat, ravnatelj Uprave za energetiku resornog ministarstva. Horvat je najavio i da će Zakon o obnovljivim izvorima biti dovršen do kraja 2011. godine, te je istaknuo potrebu za pojednostavljenjem dobivanja statusa povlaštenog proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije.

Registar će tako dobiti svoju punu funkcionalnost, gdje će projekti umjesto u dosadašnjoj excel tablici biti prikazani u prostoru sa svim pripadajućim koordinatama i smještaju, kao i uz sve informacije o nositelju i statusu projekta.

Bit će to velika pomoć developerima pri identifikaciji potencijalnih novih projekata.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?