Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Nacrt Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera OIE - plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline na javnoj raspravi E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 15 Travanj 2015 10:54

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja otvara javnu raspravu o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i mjerilima za utvrđivanje sustava kvalitete usluga i radova za certificiranje instalatera OIE - plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline koja će trajati do 28.04.2015. godine.

Pravilnikom se propisuje sustav certificiranja instalatera dijelova zgrade povezanih s energijom u dijelu koji se odnosi na plitke geotermalne sustave i dizalice topline.

Svrha donošenja Pravilnika je uspostava cjelovitog sustava certificiranja instalatera za radove ugradnje plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline i Programa osposobljavanja certificiranih instalatera plitkih geotermalnih sustava i dizalica topline. 

Pravilnik se donosi na temelju Zakona o energetskoj učinkovitosti, a njime se u hrvatsko zakonodavstvo prenosi Direktiva 2009/27/EZ Europskog  parlamenta i Vijeća od 23. travnja 2009. o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora te o izmjeni i kasnijem stavljanju izvan snage direktiva 2001/77/EZ i 2003/30/EZ.

 

Više informacija možete naći ovdje.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?