Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

FZOEU u Dubrovniku predstavio mogućnosti za sufinanciranje OIE projekata u turizmu vrijende 13 milijuna kuna E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 15 Travanj 2015 10:52

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jučer su u Dubrovniku održali stručnu cjelodnevnu radionicu za poslovni i turistički sektor u sklopu koje su polaznike upoznali s mogućnostima financiranja projekata te procedurom prijave i procesa odobravanja i dobivanja bespovratnih sredstava.

Na radionici su sudjelovali i predstavnici Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA) i Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA), a istoga dana u Narodnoj knjižnici otvorena je Zelena knjižnica energetske učinkovitosti.

Turistički sektor u Hrvatskoj ima velik potencijal za korištenje mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a za to su na raspolaganju i bespovratna sredstva Fonda u iznosu od 13 milijuna kuna.

"Upravo je u tijeku javni poziv koji je namijenjen hotelima, kampovima, apartmanima i drugim turističkim objektima za projekte poticanja upotrebe sunčeve energije, ulaganja u toplinske sunčeve sustave te povećanja učinkovitosti rashladnih sustava.“ izjavio je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller.

Procjenjuje se kako hoteli, restorani i ugostiteljski objekti predstavljaju 9% ukupne površine komercijalnih objekata u Hrvatskoj. Turizam je strateški značajna gospodarska grana u Hrvatskoj, a osim što bi se njima smanjila nepotrebna potrošnja energije na nacionalnoj razini, mjere energetske učinkovitosti mogu služiti i kao dodatni motiv turistima kojima je održivost i zaštita okoliša važan kriterij odabira destinacije. Od kraja siječnja otvoren je Javni poziv za sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije namijenjen isključivo turističkom sektoru. Javni poziv vrijedan 13 milijuna kuna namijenjen je poticanju uporabe sunčeve energije u kampovima, ulaganju u toplinske sunčeve sustave te povećanju učinkovitosti rashladnih sustava u hotelima i drugim turističkim objektima. Strategija energetskog razvoja Republike Hrvatske kao razvojnu smjernicu navodi smanjenje uporabe električne energije za toplinske potrebe te, između ostalog, postavlja cilj od 0,225 m2 sunčevih toplinskih kolektora po stanovniku u 2020. godini. Ovim se programom nastoji doprinijeti ostvarenju tog cilja.

Više informacija može se naći ovdje.

 
Komentari (1)
KAKO DOSTAVITI KREDIT SA JEDNIM DOSTOJANJEM
1Ponedjeljak, 20 Siječanj 2020 14:01
Marie Alice
SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144) ??

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?