Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

FMERI objavio drugi popis potencijalnih OIE projekata koji su predali zahtjev za energetskom dozvolom ove godine E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 26 Ožujak 2015 12:12

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Bosne i Hercegovine je na svojim stranicama po drugi puta ove godine objavilo popis projekata koji su zatražili izdavanje energetske dozvole s ciljem prikupljanja komentara i primjedbi na iste.

U ovom slučaju se primjedbe i komentari na zahtjev za izdavanje energetske dozvole podnose do 31.03.2015. godine do 13 sati. Više informacija o samom postupku komentara i primjedbi možete naći ovdje.

Ovaj put su zatražene samo tri energetske dozvole pri čemu se radi o dvije hidroelektrane i jednoj fotonaponskoj elektrani. Hidroelektrnae su snage od otprilike 3,5 odnosno 4,5 MW dok je snaga fotonaponske elektrane skoro 5 MW. Cijeli popis zatraženih projekata može se pronaći ispod.

1.Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole za privredno društvo „AMITEA II" d.o.o. Mostar, za izgradnju hidroelektrane „Kraljuščica 1", instalirane snage 3.846/3.465 (kVA/kW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 14.320 MWh, a koja se  planira graditi na lokalitetu vodotoka rijeke Kraljuščice, na području općine Konjic.

2. Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole za privredno društvo „AMITEA II" d.o.o. Mostar, za izgradnju hidroelektrane „Kraljuščica 2", instalirane snage 4.975/4.478 (kVA/kW), planirane godišnje proizvodnje električne energije od 18.950 MWh, a koja se  planira graditi na lokalitetu vodotoka rijeke Kraljuščice, na području općine Konjic.

3. Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije utvrdilo je nacrt Enegetske dozvole za privredno društvo CE Clean Energy BH d.o.o. Sarajevo, za izgradnju fotonaposke elektrane „CE-Hodovo 1", instalirane snage 4.976,64 kWp planirane godišnje proizvodnje električne energije od 7.130 MWh, a koja se  planira graditi na lokalitetu poslovne zone Hodovo, na području općine Stolac.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?