Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Imergy postavio svoje flow punjive baterije u restoranu u Sloveniji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 22 Siječanj 2015 12:49

Imergy Power System, jedan od pionira u naprednim sustavima spremanja energije je objavio da je Slovenska tvrtka Metronik Energija instalirala dvije Imergy-jeve ESP4 flow punjive baterije na lokaciji restorana Trojane koji se nalazi u Slovenskim alpama.

Restoran je inače poznat po svojim krafnama, ali i naprednoj energetskoj infrastrukturi za pokrivanje vlastitih potreba za energijom uključujući 49 kW fotonaponski solarni sustav, 30 kW CHP (kombinirana proizvodnja topline i el. energije) sustav i stanicu za punjenje električnih automobila.

Projekt spremanja energije, kojeg sponzorira distributer električne energije Elektro Ljubljana, te ga podržava Regionalna razvojna agencija Gorenjske je dizajniran na način da demonstrira rad flow punjivih baterija u upravljanju većim brojem aplikacija kao što su integracija OIE sustava, smanjivanje vršne potrošnje, punjenje automobila, te spremanje same električne energije. Ovakvi sustavi imaju brži povrat investicije nego oni koji se mogu koristiti za samo jednu svrhu.

Projekt je dio europskog programa AlpStore u kojemu se nalaze partneri iz sedam država čiji je cilj razviti strategiju dugoročnog spremanja energije u Alpskoj regiji. Sam rad sustava koji inače koristi vanadijske baterije će biti provjeren od strane Elektro Ljubljane. Flow baterije su dobre za solarne sustave zato što se mogu puniti i prazniti praktički beskonačno puta bez da dođe do većeg pada performansi. Evaluacijski period projekta će se odvijati kroz dvije godine nakon čega će se složiti optimalni model za kontinuirani rad projekta.

Izvor: www.imergy.com

Tags:     imergy power system      slovenija      punjive baterije      metronik energija      trojane      elektro ljubljana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?