Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HERA objavila odluke sa 26., 27. i 28. sjednice Upravnog vijeća E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 14 Siječanj 2015 22:45

Hrvatska energetska regulatorna agencija je objavila odluke koje su donesene na 26., 27. i 28. sjednici Upravnog vijeća ove godine koje su održane u drugoj polovici prosinca prošle godine.

Na sjednicama su donesene slijedeće odluke povezane sa obnovljivim izvorima energije:

Osim toga je HERA objavila svoje Mišljenje o provedenom nadzoru nad HROTE-om u vezi nepravilnosti i netransparentnosti u postupcima pokrenutim povodom zahtjeva za sklapanje ugovora o otkupu električne energije iz solarnih elektrana na koji su se žalile pojedine tvrtke. Prema HERA-i se HROTE tokom 2013. nije držao Zakona o općem upravnom postupku u rješavanju postupaka. Tokom 2014. se pak prema HERA-i situacija popravila te se HROTE više držao pravila transprentnosti i nepristranosti. Ipak, ni to nije bilo na dovoljnoj razini, te HERA preporučuje da HROTE objavljuje datirane popise svih zaprimljenih zahtjeva za sklapanje ugovora o otkupu i da to radi češće na internetskim stranicama HROTE-a, te da procedura i kriteriji budu jasno i nedvosmisleno propisani i u skladu sa svim primjenjivim zakonima i pravilnicima.

Ovime je HROTE ponovno dobio negativno mišljenje HERA-e na svoj rad, ali s obzirom da je trenutačno ukinuta mogućnost potpisivanja novih ugovora o otkupu elektirčne energije za solarne elektrane nažalost ovo neće imati nikakvog utjecaja na rješavanje problema na tržištu.

Tags:     hera      hrote      upravno vijeće      bioplinsko postrojenje      solarna elektrana      nadzor      mišljenje
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?