Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Šibenik odabrao korisnike za sufinanciranje korištenja OIE u obiteljskim kućama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 16:41

Temeljem provedenog 2. kruga natječaja za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama – Zeleni grad“, Zapisnika o otvaranju i ocjenjivanju ponuda i Zapisnika o konačnoj bodovnoj listi, izvršen je odabir korisnika subvencije.

Korisnici će za nabavu i ugradnju sustava OIE u svojim obiteljskim kućama dobiti 50 % bespovratnih sredstava, ali ne više od 15.000,00 kn po sustavu, te za najviše dva sustava po kućanstvu. Ukupna raspoloživa sredstva za subvencioniranje projekta poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama iznose 750.000 kuna, pri čemu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 600.000 kuna (40%), a Grad Šibenik sa 150.000 kuna (10%).

U prvom krugu natječaja Ugovor o ugradnji sustava za korištenje OIE u kućanstvima obiteljskih kuća potpisalo je četvero korisnika, dok se na 2. krug natječaja javilo svega 11 zainteresiranih građana, od kojih jedna zaprimljena prijava nije udovoljila formalnim uvjetima natječaja.

Tijekom ovog mjeseca Grad Šibenik će raspisati i 3. krug natječaja kako bi se namjenski utrošila  predviđena sredstva za subvencioniranje projekta „Korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama – Zeleni grad“.

Više informacija o samom odabiru i popisu odabranih kućanstava može se pronaći ovdje.

Tags:     šibenik      sufinanciranje      obnovljivi izvori energije      obiteljske kuće
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?