Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE - popis povlaštenih proizvođača 09.01. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 12 Siječanj 2015 10:39

Hrvatski operator tržišta energije je objavio najnoviji popis povlaštenih proizvođača s kojima ima potpisan ugovor o otkupu električne energije, čime je nastavljena praktički tjedna obnova podataka. Prema najnovijem popisu je u pogonu u odnosu na naš zadnji pregled 19.12. u pogonu 18 elektrana više te ih je sada ukupno u pogonu 1.064 koje proizvode električnu energiju iz obnovljivih izvora energije, a ukupna snaga im je 411.660,93 kW. To je skoro 1,5 MW više nego prije mjesec dana.

Sve elektrane koje su ušle u pogon u ovom razdoblju su bile solarne elektrane, a najveće koje su ušle u pogon su solarne elektrane Lepoglava čija je ukupna snaga 993 kW dok je u HROTE-u su podjeljenja na čak šest različitih sustava. Ukupno je u pogonu sada 33.274,93 kW solarnih elektrana.

Što se tiče projekata s ugovorom koji još nisu u pogonu također je došlo do malih promjena, te ih sada ima šesnaest manje, odnosno ukupno 285 sa snagom od 493.215,88 kW (ukupna snaga im je dakle rasla). Na popisu je jedno bioplisnko postrojenje više i to Popovac snage 1,8 MW, te jedna mala hidroelektrana Klipić snage 150 kW. Sukladno novim solarnim elektranama u pogonu i njih je ukupno 18 manje na popisu,a nove nisu dodane.

Izvor: www.hrote.hr

Tags:     Hrvatski operator tržišta energije      solarna elektrana      hrote      bioplin      mala hidroelektrana
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?