Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

FMERI objavio novi popis potencijalnih OIE projekata koji žele energetsku dozvolu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 31 Prosinac 2014 00:48

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije Bosne i Hercegovine je na svojim stranicama drugi puta ovaj mjesec objavilo popis projekata koji su zatražili izdavanje energetske dozvole s ciljem prikupljanja komentara i primjedbi na iste.

U ovom slučaju se primjedbe i komentari na zahtjev za izdavanje energetske dozvole podnose do 16.01.2015. godine do 13 sati. Više informacija o samom postupku komentara i primjedbi možete naći ovdje.

I ovaj puta je zatraženo 13 energetskih dozvola s time da se isključivo radi o projektima solarnih fotonaponskih sustava. Cijeli popis zatraženih projekata može se pronaći ispod.

1. Privredno društvo MPB SOLAR d.o.o. Mostar podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „MPB Stolac" instalisane snage 149,94 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 190,901 MWh.

2. Privredno društvo BKS SOLAR d.o.o. Mostar podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „BKS Stolac" instalisane snage 149,94 kW i predviđene godišnje proizvodnje 190,901 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

3. Privredno društvo ANAREA d.o.o. Mostar podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „ANAREA 1" instalisane snage 149,76 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 207,378 MWh.

4. Privredno društvo „GREENLINE" d.o.o. Sarajevo podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SE GREENLINE 113 kW" instalisane snage 113 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 174,59 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

5. Privredno društvo „SARAJ-KOMERC" d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SARAJ-KOMERC" instalisane snage 150 kW i predviđene godišnje proizvodnje 203,612 MWh.

6. Privredno društvo „ASCOM" d.o.o. Tešanj podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SE ASCOM  1" instalisane snage 10 kW i predviđene godišnje proizvodnje 15,27 MWh.

7. Privredno društvo „KULA" d.o.o. Gradačac podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „KULA- I" instalisane snage 128 kW i predviđene godišnje proizvodnje 167,459 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

8. Privredno društvo „KOV-GRAD" d.o.o. Bužim podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „KOV GRAD 1"  instalisane snage 150 kW i predviđene godišnje proizvodnje 179,009 MWh.

9. Privredno društvo LADANUŠIĆ ČISTOĆA d.o.o. Rakitno-Posušje podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „LADANUŠIĆ" instalisane snage 10 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 12,60 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

10. Privredno društvo „JUDIK" d.o.o. Neum podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „JUDIK" instalisane snage 116,25 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 119,9 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članm 16. stav (4) i (5) Uredbe.

11. Privredno društvo „HERCEG" d.o.o. Srebrenik podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SE HERCEG" instalisane snage 149,75 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 195,00 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

12. Privredno društvo „SARKOP" d.o.o Srebrenik podnijelo je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „SE SARKOP" instalisane snage 149,9 kW i predviđene godišnje proizvodnje 195,00 MWh.

13. Srodna djelatnost „SE ELEKTRONIK" vl. Prnjavorac Nezir, Tešanj podnijela je zahtjev za izdavanje energetske dozvole za izgradnju solarne fotonaponske elektrane „DOLINA" instalisane snage 10 kW i predviđene godišnje proizvodnje 15,0 MWh. Podnosilac zahtjeva je priložio potrebne dokumente, u skladu sa članom 16. stav (4) i (5) Uredbe.

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?