Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Hidra Force E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 23 Listopad 2014 20:09

Hidra Force je hrvatska kompanija koja se bavi razvojem malih hidroelektrana, odnosno razvojem malih hidroagregata, Hidroagregat HF-K2 njihov je vlastiti proizvod kojim žele osvojiti hrvatsko i svjetsko tržište.

Kompanija Hidra Force s radom je započela 2003. godine, a na sustavu Hidra Force d.o.o. ® Floating Hydropower Systems rade od 2008. godine. Svoje uređaje do sada su ispitivali na derivacijskim kanalima rijeke Drave i Rječine, a osim na hrvatskom tržištu razvijaju se i na tržištima zemalja članica EU, Bliskom Istoku, Aziji i drugim međunarodnim tržištima.

HF-K2

Plutajući modul HF-K2 ima ukupnu snagu 160 kW, a radi na način da kinetičku energiju vodenog toka pretvara u mehaničku snagu, koja se putem generatora pretvara u električnu energiju. Uređaj može biti postavljen na bilo koje vodene površine čija je minimalna dubina 2 m, što se ističe kao značajna prednost s obzirom da drugi slični uređaji zahtijevaju minimalnu dubinu od 8 m.

Iz kompanije ističu kako HF-K2 proizvodi značajno veću količinu energije u odnosu na konkurentske uređaje jednake snage, a ovisno o broju radnih sati investicija može biti isplaćena već u razdoblju od 3 do 4 godine.

Iako ovaj proizvod još nije komercijalno dostupan, trenutna faza razvoja otvara mogućnost komercijalizaciji i novom inovativnom načinu korištenja energije vodotokova.

 

Izvor:http://www.hidraforce.hr/

Tags:     hidroenergija      Hidra Force      plutajući hidroagregati
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?