Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Sufinanciranje energetskih pregleda zgrada i građevina za sektor industrije i komercijalni uslužni sektor E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 22 Listopad 2014 12:00

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje energetskih pregleda zgrada i građevina, te uvođenja sustava gospodarenja (upravljanja) energijom u skladu sa standardom HRN EN ISO 50001 sektor industrije i komercijalni uslužni sektor.

Pravo na sredstva Fonda mogu ostvariti trgovačka društva i fizičke osobe (obrtnici) iz industrijskog sektora i komercijalnog uslužnog sektora koji udovoljavaju uvjetima poziva. Sredstva subvencije dodjeljivati će se u iznosima od 80, 60 ili 40% ovisno o tome gdje se korisnici nalaze, a ne mogu iznositi više od 50.000,00 kuna po podnesenoj ponudi.

Iznos raspoloživih sredstava utvrđen je Financijskim planom Fonda za 2014. godinu, a iznosi 2.000.000,00 kuna. Sredstva će se dodjeljivati do isteka kalendarske godine (31.12.2014.) ili do iskorištenja sredstava, ovisno o tome koji uvjet prije nastupi, o čemu će informacije biti dostupne na internetskim stranicama Fonda.

Za vrijeme trajanja Javnog poziva ponuditelj može dostaviti najviše dvije ponude, i to:

  • jednu ponudu za provedbu energetskog pregleda neograničenog broja zgrada/građevina i/ili

  • jednu ponudu za uvođenje sustava gospodarenja (upravljanja) energijom u skladu sa standardom HR EN ISO50001.

Rok za dostavu ponuda završava istekom kalendarske godine ili objavom o iskorištenosti sredstava, a ponude je potrebno dostaviti na adresu: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ksaver 208, 10000 Zagreb.

Detaljnije uvjete poziva i sve dodatne informacije moguće je pročitati u samom pozivu ovdje, dobiti na info telefon 0800 200 170, slanjem upita putem e-pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , te u sjedištu Fonda, Ksaver 208, Zagreb.

 

Izvor: http://www.fzoeu.hr/

Tags:     FZOEU      Fond      sufinanciranje      naječaj      energetska učinkovitost      energetski pregled zgrada      energetska iskaznica
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?