Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Grad Poreč objavio natječaj za sufinanciranje i ugradnju obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 03 Srpanj 2014 21:13

Slijedom uspješne prijave Grada Poreča na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost krajem mjeseca ožujka kojom je svojim građanima osigurao mogućnost ostvarivanja prava na sredstva za sufinanciranje ugradnje obnovljivih izvora energije u svoje obiteljske kuće, Grad Poreč je objavio Natječaj pod nazivom ”Obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama grada Poreča – Parenzo”.

Ovim natječajem će se  sufinancirati ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije, kao što su: sunčani kolektori za pripremu potrošne tople vode, kotlovi na drvnu sječku i pelete, fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije, dizalice topline za proizvodnju potrošne tople vode, grijanje i hlađenje.

Zajedničkim sufinanciranjem, koje će Grad Poreč provoditi u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, građani će moći ostvariti pravo na sufinanciranje 50% prihvatljivih troškova do maksimalnog iznosa od 15.000,00 kn po ugrađenom sustavu. Ostatak vrijednosti investicije snosit će građani svojim vlastitim sredstvima.

Za provedbu programa ”Obnovljivi izvori energije u obiteljskim kućama grada Poreča – Parenzo”, Grad Poreč je prijavom na javni poziv Fonda osigurao ukupna sredstva u iznosu od 500.000,00 kn i to na način da u ukupnom iznosu Fond sudjeluje s 40% odnosno 400.00,00 kn, dok se preostalih 10%, odnosno 100.000,00 kn osigurava kroz sredstva Grada Poreča – Parenzo.

Uzimajući u obzir i sredstva koja će sami građani uložiti u ugradnju navedenih sustava, procjenjuje se da će ukupan iznos uloženih sredstava u sustave za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području grada Poreča nadmašiti milijun kuna.

Tekst natječaja i sva prateća potrebna prijavna dokumentacija mogu se naći:
1. na službenim web stranicama Grada Poreča, link: http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=4109&j=CRO
2. mogu se osobno podići u Pisarnici Grada Poreča, Obala Maršala Tita 4.

Tags:     obnovljivi izvori energije      grad poreč      obiteljske kuće      subvencije
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?