Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Grad Dubrovnik potiče ugradnju solarnih sustava za kućanstva E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 22:27

Predmet natječaja koji provodi Dubrovnik je javno prikupljanje prijava za neposredno sudjelovanje Grada Dubrovnika u sufinanciranju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba na području Grada Dubrovnika. Pod sustavima za korištenje obnovljivih izvora energije koji se subvencioniraju smatraju se isključivo solarni kolektorski sustavi za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju. Isto je detaljno definirano u Pravilniku o poticanju korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba u Gradu Dubrovniku koji je objavljen na internetskim stranicama Grada Dubrovnika i DURA-e Razvojne Agencije Grada Dubrovnika.

Cilj Natječaja je ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju do 55 kućanstava, odnosno do iskorištenja financijskih sredstava. Ukupan broj odabranih prijavitelja može se promijeniti, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima.

Pod sustavima se smatraju isključivo solarni kolektorski sustavi za pripremu potrošne tople vode i dopunu grijanju koji se sastoje od sljedećih komponenti:

  • solarnog kolektora;
  • toplinskog spremnika;
  • potrebne  ugradbene  opreme  (montažna  konstrukcija,  pribor,  automatika, cirkulacijska  pumpa  ne  uključujući  cijevni  razvod  tople  vode  do  izljevnih  mjesta  ili potrošača kao i cijevni razvod grijanja i pripadajućih grijaćih tijela unutar objekta).

 

Ovim Natječajem nije propisana kvaliteta i proizvođač opreme.

Ukupni troškovi nabave i ugradnje sustava bit će sufinancirani nepovratnim novčanim sredstvima u visini do 50% investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 15.000,00 kuna (navedeni iznos uključuje PDV) po kućanstvu, sve sukladno Pravilniku.

Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena isključivo za troškove nabave i ugradnje opreme sustava nastalih nakon provedbe javnog odabira.

Više informacija može se pronaći ovdje.

Tags:     grad dubrovnik      obnovljivi izvori energije      subvencioniranje      solarni sustavi      kućanstva
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?