Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 28 Veljača 2014 22:35

Najveći europski rally električnih vozila, prvi takav projekt u Hrvatskoj i regiji, održavati će se od 27. do 30. svibnja ove godine. Kroz zajedničku suradnju i integraciju partnera, gradova, mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju ima uspostaviti infrastrukturu za električna vozila.

Cijelim projektom želi se promicati svijest o ekologiji, uštedi energije, održivom razvoju i inovacijama, a ukoliko rally postane tradicija koz njega će se, osim električnih vozila i punionica, promovirati i zelene tehnologije, obnovljivi izvori energije, ekologija, te hrvatske prirodne ljepote, domaći brandovi i tvrtke.

Ruta rallya, koji se održava pod okriljem FIA-e, počinje u Puli, a etape su postavljene na svakih oko 160 km, te uključuju Poreč, Rovinj, Zadar, Gospić – Smiljan, NP Krka, Plitvička jezera i Zagreb kao krajnji cilj. Sama ruta pretvara se u „Zelenu turističku magistralu“ na čijim će se najatraktivnijim turističkim lokacijama postaviti „brze“ punionice. U gradnji infrastrukture sudjelovati će cijeli niz kompanija kao što su: Doking, Rimac Automobili, Mitsubishi Motors, Tesla Motors, Ducati Komponenti, itd.

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014

Predviđeno trajanje rallya je 5 dana za 850 km rute, a pravo na sudjelovanje imaju samo električna vozila sa i bez homologacije, na dva, tri i četiri kotača. Za svako vozilo uplaćuje se kotizacija u vrijednosti 150 eura za privatne osobe, odnosno 750 eura za pravne osobe, a svaka ekipa ima pravo na dva člana. Za pobjednike rallya osiguran je bogati nagradni fond, a gradovi kroz koje rally prolazi biti će mjesta zabave i prezentacije najboljeg od regije i partnera.

Tags:     rally      električna vozila      održiv razvoj      punionice      Nikola Tesla
 
Komentari (1)
Karlovac??????
1Četvrtak, 06 Ožujak 2014 16:39
Ivan Mrljak
Zaista hvale vrijedna inicijativa. Promocija prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. I upravo prošlost je ono što me potaklo na komentar. Veza Nikole Tesel i Karlovca je neraskidiva. Upravo u Karlovcu u Karlovačkoj gimnaziji Tesla je stekao početna znanja iz matematike i fizike. Znanja na kojima je kasnije zahvaljujući svom genijalnom umu promijenio svijet. Zapravo neprekidno ga mijenja, a mnoge Tesline ideje i rješenja tek će zaživit.
Imajući na umu te činjenice, zaista bi bilo primjereno zastati na onom istom putu kojim je od Smiljana Tesla krenuo u svijet i u Karlovcu posjetiti njegovu gimnaziju. Još uvijek nije kasno dopuniti program.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?