Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Crna Gora objavila najbolje ponuditelje za male hidroelektrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 02 Siječanj 2014 23:10

Na osnovu otvorenog postupka po Javnom oglasu za davanje koncesija o kojem smo pisali ovdje za korištenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori, od 11.07.2013. godine, Tenderska komisija je utvrdila rang listu ponuđača za sljedeće vodotoke:

Za vodotok Vrbnica prvorangirani ponuđač je Konzorcij Interenergo. Vodeći član konzorcija Interenergo je kćerka kompanija poznate austrijske kompanije Kelag, koja posjeduje veliki broj energetskih objekata u Europi. Drugorangirani ponuđač je Energie Zotter Bau GmbH &Co KG, takođe poznata firma iz Austrije.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Đurička rijeka sa pritokama, stekao je ponuđač Konzorcij „Plava Hydro Power”, čiji su članovi Triangle General Contractros, ING, Peć, koja je tvrtka kćer američke tvrtke Triangle GC INC, kao i Gradnja DOO, Bijelo Polje.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Bistrica, pritoka Ljuboviđe, stekao je ponuđač Konzorcijum „Hydro Bistrica” čiji su članovi Synergy DOO, Podgorica, Vodni Zdroje a.s., Praha, Češka Republika, Triangle GC ING, Peć i Gradnja DOO, Bijelo Polje.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Kaludarska stekao je ponuđač „Hidroenergija Montenegro” DOO, Berane.

Također, na osnovu sprovedenog otvorenog postupka po Javnom oglasu za davanje koncesija za korištenje vodotoka Kutska i Mojanska rijeka za izgradnju malih hidroelektrana, od 22.11.2013. godine, Tenderska komisija je utvrdila rang listu ponuđača za sljedeće vodotoke:

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Mojansku rijeku stekao je konzorcij „Kutska i Mojanska“ koga čine sljedeći članovi GREEN SOLUTIONS DOO, Podgorica, POPOVIĆ ELEKTRO SISTEM DOO, Podgorica i HIDROENERGIJA MONTENEGRO DOO, Berane.

Status prvorangiranog ponuđača za vodotok Kutska rijeka stekao je također konzorcij „Kutska i Mojanska“. Ovaj konzorcij je bio jedini ponuđač za Kutsku i Mojansku.

Na ovu rang listu ponuđač ima pravo da, u roku od 15 dana od dana objavljivanja liste na internet stranici nadležnog organa, podnese prigovor Komisiji za koncesije Vlade Crne Gore, objavilo je Ministarstvo ekonomije Crne Gore.

Izvor: www.energyobserver.com

Tags:     crna gora      male hidroelektrane      koncesija      vodotoci
 
Komentari (1)
KAKO DO BESPLATNOG KREDITA
1Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 08:14
vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com
Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com {{}}

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?