Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Najveća greenfield investicija u Vukovarsko-srijemskoj županiji E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 28 Prosinac 2013 10:20

U industrijskoj zoni Tečinama u Babinoj Gredi otvoreni su radovi na izgradnji najvećega hrvatskog kogeneracijskog postrojenja na šumsku biomasu Viridas Biomass.

Gradnju je otvorio predsjednik Ivo Josipović, a električna snaga projekta je 9,7 MW. Projekt je vrijedan 50 milijuna eura, što je najveća greenfield investicija u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine.

Nositelj projekta izgradnje kogeneracijskog pogona na biomasu je Uni Viridas iz Zagreba, čiji je osnivač tursko-nizozemska korporacija Unit Investment N.V. s 40 godina iskustva u energetici, a u svojemu projektnom portfelju posjeduje 2.000 MW elektrana, uključujući i termoelektrane i hidroelektrane na području Turske, Europe i Bliskog istoka. Proizvođač opreme i izvođač radova na pogonu je finska tvrtka MW Power OY koja će radove završiti do lipnja 2015. godine.

Osim 50 milijuna eura uloženih u postrojenje, investitor će uložiti dodatnih 30 milijuna eura u izgradnju 12 hektara staklenika, hladnjače od 3.500 četvornih metara i peletirnice koja će iskorištavati 50 posto toplinske energije nastale prilikom proizvodnje električne energije u kogeneracijskom pogonu.

Prema riječima načelnika općine Babina Greda Josipa Krnića, za ostalih 50 posto proizvedene toplinske energije planira se izgraditi vrelovod koji bi grijao javne i druge ustanove u selu, te plastenike kućanstava zainteresiranih za proizvodnju povrća u istima. U općini očekuju otvaranje 200 novih radnih mjesta. Sam kogeneracijski pogon proizvodit će pola godišnjih potreba za električnom energijom Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: http://vijesti.hrt.hr

Tags:     greenfield      babina greda      bioamasa      vukovarsko-srijemska županija
 
Komentari (1)
KREDIT
1Srijeda, 31 Ožujak 2021 00:16
Susan Benson
Pozdrav dame i gospodo, trebate li novčanu pomoć? Ja sam Susan Benson. Ja sam zajmodavac, a takođe i finansijski savjetnik.

Da li vam je potreban poslovni zajam, lični zajam, hipoteka ili zajam za dovršetak projekta? ako je vaš odgovor da, preporučiću vam da kontaktirate moju firmu. Pružamo sve vrste zajmova, uključujući dugoročne i kratkoročne zajmove. Za više informacija, pišite nam putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ili mi pošaljite poruku direktno na WhatsApp putem: +447903159998 i u trenutku primite odgovor.

Mi smo sveobuhvatna tvrtka za financijske usluge i obvezani smo da ćemo vam pomoći da ispunite sve svoje težnje. Specijalizirani smo za pružanje rješenja za strukturirano financiranje pojedincima i kompanijama na najučinkovitiji i najbrži način.

Evo nekoliko razloga zbog kojih biste nas trebali kontaktirati radi zajma;
* Praktičnost - Možete se prijaviti za kredit bilo kada i bilo gdje.
* Fleksibilni iznos - Vi odlučujete koliko želite posuditi.
* Brzo direktno finansiranje - Primite zajam u roku od 24 sata nakon odobrenja.
* Fleksibilna kamatna stopa - pristupačna kamatna stopa od 3%.
* Visoke stope odobrenja
* Fleksibilna otplata - imate priliku odabrati datum otplate, bilo sedmično, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
* Jednostavna internetska aplikacija.
* Personalizovane smernice i stručnost.
* Nema skrivenih troškova

Ne gubite priliku zbog nedostatka sredstava. Kontaktirajte moju kompaniju odmah, možemo vam pomoći pri zajmu jer smo pomogli brojnim pojedincima i organizacijama koji su se suočili sa finansijskim poteškoćama širom svijeta

Za više informacija o našoj ponudi zajma, pošaljite nam svoj zahtjev za zajam putem ove adrese e-pošte sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ili na WhatsApp putem +447903159998

Posrednici / savjetnici / brokeri su dobrodošli da dovedu svoje klijente i 100% su zaštićeni. U potpunom povjerenju, radit ćemo zajedno u korist svih uključenih strana.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?