Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE: Obavijest za nositelje projekata solarnih elektrana koji su podnijeli zahtjev nakon dosezanja kvote za 2013. godinu E-mail
Autor Leo Jerkić   
Srijeda, 27 Studeni 2013 16:52

Hrvatski operator tržišta energije je, nakon što je izašao novi tarifni sustav koji stupa na snagu prvog dana iduće godine, objavio iduću obavijest koju prenosimo u cjelosti, a koja se tiče podnositelja zahtjeva koji nisu ušli u kvotu za 2013. godinu.

Dana 7. studenog 2013. godine u Narodnim novinama broj 133/2013 objavljen je Tarifni sustav za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije (u daljnjem tekstu: Tarifni sustav). Tarifni sustav stupa na snagu dana 1. siječnja 2014. godine.

U članku 29. stavak 2. Tarifnog sustava propisano je da ukoliko nositelj projekta, koji je operatoru tržišta podnio zahtjev za sklapanje ugovora o otkupu električne energije iz postrojenja koja koriste sunčevu energiju, sukladno Tarifnom sustavu za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije (NN broj 63/2012, 121/2012 i 144/2012), a do trenutka stupanja na snagu Tarifnog sustava nije s operatorom tržišta sklopio ugovor o otkupu električne energije iz razloga što je prije podnošenja zahtjeva dosegnuta ukupna predviđena snaga za 2013. godinu, dužan je podnijeti novi zahtjev operatoru tržišta prema odredbama Tarifnog sustava.

Ukoliko nositelj projekta podnosi zahtjev za sklapanje ugovora o otkupu iz proizvodnih postrojenja iz grupe 1.a.1., 1.a.2. i 1.a.3. Tarifnog sustava, dužan je dostaviti prethodnu elektroenergetsku suglasnost koja odgovara tehničkim zahtjevima iz članka 6. Tarifnog sustava, za koje je potrebno obratiti se operatoru distribucijskog sustava u nadležnom distribucijskom području.

Tags:     solarne elektrane      sunčane elektrane      kvota      2013.      hrote
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?