Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zelena EE knjižnica otvorena u Prelogu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 10 Srpanj 2013 14:47

Krajem lipnja u Prelogu je otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK). To je osma po redu takva knjižnica koja se otvara u sklopu provedbe EE projekta.

Svečano otvorenje ZeeK PrelogKao što smo već pisali, ZeeK na jednom mjestu obuhvaća niz stručnih publikacija i brošura razvijenih u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, a u cilju ima informirati građane o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije.

Nova knjižnica smještena je u sklopu gradske Knjižnice i čitaonice, na adresi Glavna ulica 33, u Prelogu, a sama zgrada knjižnice energetski je certificirana i nosi energetski razred B. Osim knjižnice, koja će nizom tehnoloških priručnika, energetskih savjetnika, brošura i animiranih filmova za osnovnoškolsku djecu mnogima bolje približiti ovu tematiku, građani su dobrodošli i posjetiti gradski EE info centar koji se nalazi na adresi Donja 37, Cirkovljan.

Nakon svečanog otvorenja ZeeK-a, projektni tim OŠ Prelog predstavio je suradnju s UNDP-om na projektu Prelog – grad koji čuva svoje svjetlo, a koji u cilju ima prikupiti podatke, informirati i educirati učenike i sugrađane o svjetlosnom onečišćenju grada, te predstaviti praktične ideje kako ga smanjiti.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     UNDP      ZeeK      energetska učinkovitost      EE projekt      Prelog
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?