Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

ZeeK otvorena u Knjižnici osječkog Pravnog fakulteta E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 13 Svibanj 2013 21:50

Prošli je tjedan u Knjižnici osječkog Pravnog fakulteta svečano otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK). Donacijom Zelene knjižnice projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj iskazao je podršku projektu DUNICOP, kojeg zajednički provode Pravni fakutet Pečuh i Pravni fakultet Osijek.

ZeeK OsijekProjekt DUNICOP fokusiran je na obrazovanje i istraživanje u navedenom prekograničnom području, te zaštitu okoliša i održivi razvoj, a sufinanciran je od strane Europske komisije iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska.

Na svečanom otvaranju Mia Dragović, voditeljica regionalne provedbe EE projekta za Slavoniju i Baranju, istaknula je kako ZeeK čine mnoge publikacije koje su to znanje usmjerile ka daljnoj edukaciji stručnjaka, zaposlenika javne uprave, studenata, te prosječnih građana koji nemaju veliko predznanje o energetskoj učinkovitosti i sustavima za iskorištavanje obnovljivih izvora energije. Ovom knjižnicom Osijek je, uz postojeći EE info centar u pasivnoj solarnoj zgradi, dobio još jedno mjesto za kvalitetno informiranje o energetskoj učinkovitosti.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     ZeeK      Osijek      UNDP      energetska učinkovitost      DUNICOP
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?