Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

EE info centar otvoren u Šibensko-kninskoj županiji E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 24 Travanj 2013 16:10

Na Dan planete zemlje, a u sklopu obilježavanja Dana energetske održivosti Šibensko-kninske županije, u šibenskoj Tehničkoj školi otvoren je županijski Info centar energetske efikasnosti.

EE info centar ŠibenikInfo centar energetske efikasnosti za cilj ima omogućiti građanima kvalitetno informiranje o energetskoj učinkovitosti, te ponuditi besplatno stručno savjetovanje za učinkovitiju upotrebu energije u kućanstvu, odnosno provedbu EE mjera ili EE gradnje.

Centar je otvoren u prvoj školi u Hrvatskoj koja ima status povlaštenog proizvođača energije i koja putem sunčevog sustava dobiva toplu vodu, te zagrijava praktikume i osigurava toplu vodu za kozmetičku i frizersku sekciju susjedne Srednje strukovne škole.

Na otvaranju Info centra prisutni su mogli razgledati izložbu članova Društva inovatora „Faust Vrančić“ iz Šibenika i srednje škole „Kralj Zvonimir“ iz Knina, koji su izložili dvije napredne inovacije za upotrebu obnovljivih izvora energije. Nakon izložbe održan je stručno-edukativan skup o dosadašnjim radovima, te onome što se namjerava dalje raditi na unapređenju energetske učinkovitosti i upotrebi obnovljivih izvora energije u županiji.

Na skupu Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, je istaknuo kako je, pretpostavkom da će u upotrebi novih tehnologija obnovljivih izvora energije, prvenstveno energije vjetra, u vrlo kratkom vremenskom razdoblju dogoditi znatan iskorak, na temelju iskustva i stručnih pretpostavki u županijskom prostornom planu iz 2002. godine već uvršteno 10 potencijalih lokacija za iskorištavanje energije vjetra. Naknadno je, u izmjenama, dodano još 11 takvih lokacija, a s obzirom na mogućnosti Prostornog plana proizvedena energija mogla bi premašivati vršno opterećenje županije.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     UNDP      EE info cenatr      Šibenik      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?