Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

U riječkoj Sveučilišnoj knjižnici otvorena ZeeK E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 24 Travanj 2013 13:04

Jučer je u sklopu Noći knjige u riječkoj Sveučilišnoj knjižnici otvorena Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK). Na taj način Rijeka se pridružila Zagrebu, Osijeku, Splitu, Križevcima i Zadru, te prošila ponudu informacija o energetskoj učinkovitosti.

ZeeK RijekaZeeK je razvijena kroz projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, a predstavlja jedan od načina na koji se u sklopu EE projekta želi informirati i educirati javnost, odnosno informacije učiniti još dostupnijima kako bi se građane potaknulo na povećanje energetske učinkovitosti kroz primjenu energetski učinkovitih mjera, kao i sustava za iskorištavanje obnovljivih izvora energije, istaknula je na svečanom otvaranju knjižnice Anita Klanac, voditeljica regionalne provedbe EE projekta za Kvarner i Istru.

Grad Rijeka još od 2008. godine uspješno provodi projekt Sustavno gospodarenje energijom (SGE), u koji se uključila među prvim gradovima u Hrvatskoj, a u sklopu kojeg sustavno prati i planira potrošnju u svojim objektima pomoću Informacijskog sustava za gospodarenje energijom (ISGE), te razvija i provodi različite EE projekte.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     ZeeK      Rijeka      energetska učinkovitost      SGE      ISGE
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?