Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

WindVision i Synvalor grade prvu elektranu na biomasu u Senti E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 23 Travanj 2013 09:11

Prva faza projekta izgradnje kogeneracijskog postojenja na biomasu procijenjena je na 15,2 milijuna eura, a najnovija tehnologija, koja zadovoljava EU standarde, opskrbljivati će energijom udaljene toplinske sustave u Senti, Srbija.

Obnovljivi.comNa predstavljanju projekta sudjelovali su Dejan Novaković, državni tajnik Ministarstva energetike, konzul nizozemskog veleposlanstva u Beogradu, te predstavnici belgijske i nizozemske kompanije, WindVision i Synvalor, koje bi trebale raditi na uvođenju ove tehnologije.

Novaković je naglasio kako vlada podržava sve investicije u sektor energetike, te je od početka svog mandata, postavljanjem nove energetske politike, podržala više od 250 projekata. Novom politikom žele se postići ciljevi zadani od strane EU, prema kojima bi električna energija proizvedena iz obnovljivih izvora energije trebala činiti 27% ukupne proizvedene energije.

Kada je riječ o udaljenim topliskim sustavima, belgijska kompanija WindVision ponudila je najprihvatljivije rješenje, kojim se predlaže upotreba biomase. Predstavnici WindVision-a i Synvalor-a najavili su kako bi prva faza izgradnje projekta trebala biti dovršena do 1. listopada 2014. godine, a njome se namjerava osigurati 8,4 MW toplinske energije i 4,9 MW električne energije; druga faza bi trebala biti dovršena u razdoblju 2015/2016. godine. Potrebna količina od 35.000 tona biomase godišnje osigurati će se od strane lokalnih poljoprivrednika.

Tags:     biomasa      WindVision      Synvalor      Srbija      toplinska energija      razvoj u regiji
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?