Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE - novi popis povlaštenih proizvođača 31.03. E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 20 Travanj 2013 10:22

Hrvatski operator tržišta energije je po treći puta ove godine obnovio popis povlaštenih proizvođača s kojima je potpisan ugovor o otkupu električne energije.

Prema starom sustavu je u pogon ušlo više solarnih elektrana do snage od 30 kW. Ukupna je snaga solarnih elektrana u pogonu sada 3.982,52 kW. U pogon je ušla i mala hidroelektrana Pleternica snage 220 kW, tako da sada ima 250 kW malih hidroelektrana. Drugih promjena nije bilo.

Prema novom tarifnom sustavu je u pogon ušlo više od 20 solarnih elektrana pri čemu nijedna nije veća od 30 kW, a ukupna snaga im je sada 500,81 kW. Što se tiče sustava koji imaju ugovor, ali nisu u pogonu njihova snaga je skočila na već impresivnih 24.389,1 kW. Pojavila se i prva nova mala hidroelektrana Badljevina snage 112 kW. Kod vjetroelektrana su na popis onih sa sklopljenim ugovorom ušle vjetroelektrana Ogorje i vjetroelektrana Velika Glava, Bubrig i Crni Vrh koje imaju snagu od 42, odnosno 43 MW, te je sada ukupna snaga vjetroelektrana koje nisu u pogonu, a imaju status povlaštenog proizvođača 127 MW. Na popisu se pojavila i elektrana na biomasu sa snagom od 8.600,00 kW, te nekoliko manjih elektrana na bioplin čija je ukupna snaga 3.480,00 kW.

Izvor: www.hrote.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?