Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zelena EE knjižnica otvorena u Zadru E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 09 Travanj 2013 10:07

Nakon Zagreba, Osijeka, Splita i Križevaca, Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK) prije nekoliko dana otvorena je i u zadarskoj Gradskoj knjižnici, na adresi Stjepana Radića 11b.

ZeeK ZadarSama knjižnica na jednom mjestu sabire stručne publikacije i brošure razvijene i objavljene u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, što ukuljučuje visoko tehnološke priručnike za energetske savjetnike, informativne brošure namjenjene građanima, ali i animirane filmove namjenjene edukaciji školske djece. Cilj ZeeK-a je informiranje građana i stručne javnosti o mogućnostima primjene mjera povećanja energetske učinkovitosti, te upoznavanje sa sustavima upotrebe obnovljivih izvora energije.

Grad Zadar prepoznao je važnost održivog upravljanja okolišom, te u skladu s tim podržava i promiče projekte poboljšanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, izjavila je Žana Klarić, voditeljica gradskog Odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te voditeljica EE info ureda Grada Zadra.

Sukladno tome, Zadar je do sada potpisao nekolio dokumenata, od kojih su najznačajniji Energetska povelja i Sporazum gradonačelnika, a provođenjem niza aktivnosti i projekata, kao što su uvođenje ISGE-a, izrada energetskih certifikata, poticanje korištenja ebnovljivih izvora energije u kućanstvima i radovi na instalaciji solarnih kolektora, grad se aktivno uključio u realizaciju Plana 20-20-20, zaključila je Klarić.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     ZeeK      energetska učinkovitost      knjižnica      UNDP      Zadar
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?