Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Predstavljen novi časopis SUMA E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 12 Ožujak 2013 17:09

Časopis SUMA službeni je časopis studentske udruge SUPEUS, a posvećen je energetskoj učinkovitosti, obnovljivim izvorima energije i održivoj gradnji.

Prvi broj časopisa SUMA

SUMA je skraćenica od SUPEUS-ov magazin, koji u potpunosti izrađuju studenti, a u kojemu će se objavljivati informacije o svim projektima i aktivnostima udruge, aktualnosti s područja energetske učinkovitosti, relevantni intervjui i radovi partnera udruge i studenata. Časopis će izlaziti jednom godišnje, te će se dijeliti studentima, partnerima udruge, profesorima sa Sveučilišta i svim zainteresiranima za područje djelovanja udruge. SUMA će biti dostupna i na konferencijama i događanjima koja udruga SUPEUS posjećuje.

Svečana promocija prvog broja održana je u Sivoj viječnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, u petak 8. ožujka. Glavna tema prvog broja je istraživanje o utjecaju Bolonjskog sustava na tehničke fakultete, a na temelju ankete provedene među studentima nekoliko tehničkih fakulteta objavljeni su i intervjui s profesorima istih fakulteta. Još jedna od zanimljivih tema prvog broja je i Energetska učinkovitost za početnike: Pasivne kuća, MHE, Solarno hlađenje.

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje (SUPEUS) bavi se promoviranjem energetske učinkovitosti, održive gradnje i obnovljivih izvora energije, a glavna djelatnost su seminari, radionice i ostali informativno edukacijski projekti kojima se nastoji dodatno povezati studente, tvrtke i fakultete, s ciljem da  se studentima omogući stjecanje novih znanja i uspješni početak profesionalne karijere.

Važno je istaknuti kako časopis nije namijenjen samo objavi radova članova udruge, već su pozvani svi koji žele na bilo kakav način sudjelovati u izradi slijedećeg broja da dodatne informacije potraže na službeno stranici udruge – http://www.supeus.hr/.

 

Izvor: http://www.supeus.hr/

Tags:     SUPEUS      SUMA      časopis      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?