Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Zelena knjižnica energetske efikasnosti otvorena i u Splitu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 06 Ožujak 2013 13:03

Nova Zelena knjižnica energetske efikasnosti (ZeeK) otvorena je jučer u Splitu na drugom katu sjeverne zgrade splitske Sveučilišne knjižnice.

ZeeK SplitCilj otvaranja ove knjižnice je informiranje građana i stručne javnosti o mogućnostima primjene mjera povećanja energetske učinkovitosti, te upoznavanja sa sustavima upotrebe obnovljivih izvora energije. Knjižnica će na jednom mjestu prikupiti stručne publikacije i brošure razvijene i objavljene u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, što ukuljučuje visoko tehnološke priručnike za energetske savjetnike, informativne brošure namijenjene građanima, ali i animirane filmove namijenjene edukaciji školske djece.

Na svečanom otvorenju knjižnice pozdravni govor su održali Petar Krolo, ravnatelj Sveučilišne knjižnice u Splitu, i Louisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj i koordinatorica UN-a, koja je istaknula kako je sedmogodišnji rad na povećanju energeske učinkovitosti u Hrvatskoj rezultirao impresivnom bazom znanja koju je čast podijeli sa širom javnošću, stručnjacima i građanima.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     ZeeK      energetska učinkovitost      Split      knjižnica      UNDP
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?