Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Poljaci žele izgraditi tvornicu solarnih panela u Hrvatskoj E-mail
Autor Leo Jerkić   
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2013 23:27

Robert Poczman, vlasnik i predsjednik Uprave Atlas World Trade Holdinga je za Večernji list izjavio da je već dulje vrijeme u potrazi za lokacijom gdje bi otvorio tvornicu fotonaponskih panela u Hrvatskoj.

Prema njegovim riječima najveće šanse za tvornicu ima Požega, i to u prostoru nekadašnje tvornice ETA. Naravno, kao što je i uobičajeno u Hrvatskoj, najviše ih muče administrativne procedure, a u slučaju Požege imaju podršku i od njenog gradonačelnika.

Njihova tvornica bi godišnje proizvodila 50 MW fotonaponskih panela, koji bi vrijedili oko 70 milijuna eura, a u početku bi zaposlili 50 osoba. Poljaci se nadaju da će ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju lakše dobiti sve potrebne dozvole, a osim tvornice planiraju izgraditi i nekoliko pokaznih solarnih elektrana snage 1 MW kako bi dokazali kvalitetu svojih proizvoda.

Izvor: www.vecernji.hr

Tags:     poljska      solarni paneli      tvornica      hrvatska      požega
 
Komentari (2)
Dok mi ne kužimo
2Petak, 08 Ožujak 2013 04:15
SolAr
Često se priupitam zašto je kod nas solarna energija tako loše tretirana. Još uvijek nas naš balkanski mentalitet koči, još uvijek ne možemo naprijed jer treba negdje malo "podmazat". Valjda će situacija krenuti na bolje s ulaskom u EU, jer u ovakvoj situaciji, gdje su ljudi naučili na nerad, nema nam spasa niti sa solarnom energijom, koja bi mogla biti samo jedan od načina koji bi pomogao da krenemo naprijed, zbog potencijala kojeg imamo. Od potencijalnog izvoznika el.energije, mi smo još uvijek u trgovinskom deficitu. Svaka čast.
Što vam treba još jedna
1Utorak, 05 Veljača 2013 07:56
Uros
Imate već 2 tvornici i još te dvije ne radite kao bih trebala. A vi bi još. Kao vidim politika ide putem Slovenije. Pa imate biser premijera što ne ne smije i što se smije. Mi smo vam najgori primjer što se ne smije da se radi. Idite svojim putem i čete prosperirati. Ali ovako sigurno ne. Poljaci nemaju apetita izraditi tvornicu da bi Hrvatska imala što od toga. Razmišljati da je to istina je utopija.

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?