Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE objavio da će ipak zaprimati dodatne zahtjeve za integrirane solarne elekrane E-mail
Autor Leo Jerkić   
Subota, 19 Siječanj 2013 23:49

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) je nakon velikog pritiska stručne javnosti ipak odlučio nastaviti primati zahtjeve za sklapanjem ugovora o otkupu električne energije, unatoč tome što su nedavno objavili da je kvota popunjena i da neće zaprimati više zahtjeva za 2013. godinu.

Ipak vijesti nisu tako dobre, pošto će HROTE zaprimati zahtjeve, ali neće preuzeti obvezu sklapanja ugovora s nositeljima projekta, osim ako netko odustane od propisane kvote. Ovo se odnosi na zahtjeve koji su zaprimljeni nakon 31.12.

Čitavu obavijest prenosimo u nastavku:

„Međutim, HROTE će i dalje zaprimati zahtjeve za sklapanje ugovora o otkupu električne energije iz integriranih sunčanih elektrana, ali, sve dok se ne stvore zakonske pretpostavke ne preuzima obvezu sklapanja ugovora s nositeljima projekta čiji će zahtjevi biti zaprimljeni nakon 31. prosinca 2012. godine.

Ako se utvrdi da pojedini zahtjevi koji su zaprimljeni prije dosegnute propisane kvote za 2013. godinu ne udovolje propisanim uvjetima ili nositelj projekta samostalno odustane od zahtijeva, tako oslobođeno mjesto u kvoti popunit će se prvim slijedećim zaprimljenim zahtjevom za sklapanje ugovora prema redoslijedu zaprimljenih zahtijeva.“

Izvor: www.hrote.hr

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?