Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Vlada RH objavila je još jedan Prijedlog izmjena i dopuna Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz OIE i kogeneracije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 21 Prosinac 2012 19:07

Vlada Republike Hrvatske jučer je objavila drugi Prijedlog izmjena i dopuna Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije, u kojem bi ovaj put došlo do samo jedne izmjene.

U članku 14. stavci 4.Tarifnog sustava se riječi: „ugovor o korištenju mreže“ zamjenuju riječima: „javnobilježnički ovjerenu izjavu financijske institucije koja financira izgradnju postrojenja“. Prema obrazloženju same promjene navodi se da je prijašnja izmjena odnosno formulacija bila nelogična, jer se važenje bankovne garancije vezuje za ugovor o korištenju mreže koji se sklapa prije početka pokusnog rada postrojenja, te se time ne postiže skraćenje važenja bankovne garancije i smanjenje troškova za investitora, a što je bio smisao izmjene. Ovime je riješen jedan potencijalno neugodan problem i bespotreban trošak izgradnje većih elektrana na obnovljive izvore energije.

Novi tarifni sustav stupa na snagu 1. siječnja iduće godine.

Izvor: www.vlada.hr

Tags:     vlada      republika hrvatska      tarifni sustav      obnovljivi izvori energije      bankovna garancija
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?