Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Održana European Solar Prize Award 2012 E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 11 Prosinac 2012 13:08

U Berlinu je 7. prosinca održana dodjela nagrada European Solar Prize Award 2012. Jedna od dobitnika nagrade bila je i hrvatska agencija REGEA, u kategoriji „Gradovi/općine, županije i gradske komunalne službe“.

Nagrada EUROSOLARPredstavnica Hrvatskog Veleposlanstva u Njemačkoj, mr.sc. Mirjana Božić predala je nagradu ravnatelju REGEA-e (Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske), dr.sc. Juliju Domcu, u društvu Sonje  Borovčak, županice Krapinsko-zagorske  županije, Ivana Vučića, župana Karlovačke županije, Rudolfa Vujevića, zamjenika župana Zagrebačke županije, te Marijana Marasa, pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. Spomenute županije i Grad Zagreb ovogodišnji su pobjednici u kategoriji „Gradovi/općine, županije i gradske  komunalne službe“.

Za nagradu je zaslužna izvanredna volja županija sjeverozapadne Hrvatske da donesu promjenu i potvrde viziju koja je započeta osnivanjem Agencije od strane četiri osnivača, izjavio je Domac, nadodavši kako se samo vizijom, slogom i ozbiljnim radom u Hrvatskoj mogu ostvariti nužno potrebne promjene i napredak. Poslovanje Agencije, koja je proteklih pet godina narasla od početnih 5 na 22 djelatnika, pokazuje kako u Hrvatskoj ipak postoji sluh i želja za obnovljivim izvorima energije. U međuvremenu, ono što je REGEA 2009. godine zamislila kao županijski program ubrzo se proširio i postao nacionalni program za sufinanciranje ugradnje solarnih kolektora u kućanstvima.

Dodijela nagrade REGEA-i

European Solar Prize Award jedna je od najprestižnijih svjetskih nagrada u području energetike, koju proteklih 19 godina dodjeljuje Europsko udruženje za obnovljive izvore energije EUROSOLAR, u suradnji sa bankarskom grupacijom KfW.

 

Izvor: http://www.regea.org/

Tags:     Nagrada EUROSOLAR      REGEA      Berlin      sjeverozapadna Hrvatska      European Solar Prize      KfW
Vezane vijesti
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?