Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Javno predstavljanje rezultata projekta Moja energetska politika E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 22 Studeni 2012 21:06

Javno predstavljanje rezultata projekta Moja energetska politika održati će se u Europskom domu u Zagrebu (Dvorana Zagreb) 29.11.2012., s početkom u 10 sati.

Konkretnije, riječ je o partnerskom projektu pet udruga koje se bave održivim razvojem i zaštitom okoliša iz pet regija Hrvatske: Astronomsko društvo Višnjan (Višnjan), Eko-Zadar (Zadar), Zvono uz Kupu (Rečica, Karlovac), Press centar za okoliš (Osijek) i DOOR-Društvo za oblikovanje održivog razvoja (Zagreb).

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruga za veće sudjelovanje javnosti u provedbi politika održivog energetskog razvoja, a projekt financijski podupire Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Tijekom 2012. godine održano je 5 okruglih stolova (Zadar, Rijeka, Karlovac, Osijek i Varaždin), čiji je cilj bio predstaviti različita stajališta i problematiku uklapanja novih postrojenja obnovljivih izvora energije u okoliš i lokalne zajednice, s naglaskom na pronalazak rješenja za česte slučajeve NIMBY efekta (Not In My Back Yard, odnosno ne u mojem dvorištu).

U sklopu projekta provedena je analiza odgovora na upitnik upućen jedinicama lokalne i regionalne samouprave, koji je ispitivao odnos lokalnih vlasti prema energetici, posebice prema obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti.

Na javnom predstavljanju predstavnici partnerskih organizacija koje sudjeluju u projektu predstavit će analizu upitnika, te zaključke i preporuke okruglih stolova.

 

Izvor: http://www.door.hr/wordpress/

 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?