Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Lokalne i regionalne zajednice moraju pokazati veću inicijativu E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 19 Studeni 2012 14:37

Prošlog je tjedna u Splitu održana tribina „Klimatske promjene, zaštita okoliša, obnovljiva energija: što nam donosi članstvo u EU“, čiji je cilj bio informirati zainteresiranu javnost o trenutnim obvezama hrvatske iz područja zaštite okoliša i mogućnostima financiranja iz EU fondova.

Tribina „Klimatske promjene, zaštita okoliša, obnovljiva energija: što nam donosi članstvo u EU“Na poziv prorektora za znanost i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu, na tribini je gostovao i ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović. Govoreći o financiranjima velikih projekata iz EU fondova, ministar je istaknuo kako je inicijativa na lokalnoj razini u prevelikom broju slučajeva zakazala, te kako se zanosimo projektima, dok je većina njih tek na razini ideje.

Stručna pomoć, kao i pomoć prilikom financiranja projekata, neophodna je za iskorištavanje maksimalnih kapaciteta iz EU fondova, te je ministar najavio veću ulogu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Također je napomenuo kako Fond pod određenim uvjetima može preuzeti čak i do 100% financiranja pripreme projektne dokumentacije za one projekte koje gradovi i općine žele prijaviti za EU financiranje.

Na tribini je sudjelovala i zamjenica direktora Fonda, Andreja Neral Lamza, koja je istaknula maksimalnu podršku Fonda na svim projektima koji su u pripremnoj fazi, ili su već odobreni.

 

Izvor: http://www.mzoip.hr/

Tags:     FZOEU      MZOIP      tribina      Sveučilište u Splitu      EU fondovi      financiranje iz fondova
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?