Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

HROTE objavio novi popis ugovora o otkupu električne energije iz obnovljivih izvora energije E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 09 Studeni 2012 20:03

Hrvatski operator tržišta energije je 05.11. obnovio popis nositelja projekata s kojim je potpisan ugovor o otkupu električne energije.

Po starom tarifnom sustavu je kod solarnih elektrana u pogon ušla Orahovica 1, trenutačno najveća solarne elektrana u Hrvatskoj snage 500 kW, te još nekoliko manjih sustava pri čemu je ukupna snaga prešla 3 MW, te sada iznosi 3.127,14 kW. Sukladno tome snaga solarnih sustava koji još nisu spojeni na mrežu je pala na 4.160,00 kW. Kod ostalih obnovljivih izvora energije nije bilo promjena.

Kod novog tarifnog sustava je u pogon ušla prva solarna elektrana, a radi se o Sunčanoj elektrani SE – D.D. Vratno snage 30 kW. Drugih promjena nije bilo. Što se tiče sustava koji nisu u pogonu tu je broj integriranih solarnih sustava skočio za više nego duplo, na čak 2.728,82 kW. To znači da je u mjesec dana predano zahtjeva za više od 1 MW solarnih fotonaponskih sustava. Kod neintegriranih solarnih sustava je dodan samo jedan sustav snage 280 kW, te tako sada neintegriranih sustava ima 389 kW. Pojavio se i prvi ne solarni sustav po novom tarifnom sustavu a radi se o Bioplinskom postrojenju Gradec čija je snaga 1 MW.

Izvor: www.hrote.hr

Tags:     hrote      popis nositelja      ugovor      tarifni sustav      solarne elektrane
 
Komentari (1)
obnovljivi izvori energije
1Srijeda, 14 Studeni 2012 15:07
mandić
pozdrav svima

u skoroj budućnosti a to je već za dvije do tri godine tko nebude imao obnovljive izvore energije biti će u velikim problema.
-dolazi vrijeme velikih klimatskih promjena suša,poplave i itd.i biti će velikih nestanaka struje i redukcija.posebni naglasci na velike gradove-dolazi upito grijanje,tehnika-hladnjaci.svaka obiteljska kuća bi morala imati solarnu energiju,vlastiti vrta-radi budućnosti nestanka kvalitetne hrane i upitna će biti voda.

žao mi je ako sam nekoga ovom informacijo uznemirio ali moja je dužnost da prenesem drugom ono što znam i osjećam da će se desiti.

neznam tko je uredio ovu strancu ali sve čestitke. stranica je u skladu sa novodolazećim fotonskim energijama na planetu.

srdačan pozdrav

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?