Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

EE info centar Varaždinske županije E-mail
Autor Iva Zelenko   
Srijeda, 24 Listopad 2012 10:55

EE info centar Varaždinske županije otvoren je 16. listopada u suradnji Elektrostrojarske škole, UNDP-a i same županije, a nalazi se u predvorju Elektrostrojarske škole Varaždin, Hallerova aleja 5.

EE info centar VaraždinCentar je namijenjen informiranju građana, te povećanju potražnje za upotrebom obnovljivih izvora energije i mjera energetske učinkovitosti na području županije, a sadrži EE proizvode i sustave tvrtki partnera ovog projekta: Wienerberger, Knauf Insulation, Ytong, Rockwool, Profine Hrvatska, Thermotech, Murexin, Centrometal, Schiedel, Herz, Osram, Vaillant, Viessmann i Tondach.

Nakon uvodne projekcije informativnog filma o energetskoj učinkovitosti i obnovljivoj energiji kojeg su pripremili učenici škole, Ivan Kos, ravnatelj škole, istaknuo je kako će otvaranje ovog centra zaokružiti ovogodišnje akcije vezane uz promišljanje i djelovanje na planu energetske učinkovitosti, te da ovim događajem škola pokazuje svoju zainteresiranost za važna područja.

Irena Dubravec, načelnica Službe za poslove poticanja, provođenja i analize mjera racionalnog gospodarenja energijom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), istaknula je kako je od projekata energetske učinkovitosti Fond na području Varaždinske županije odobrio sufinanciranje 135 projekta u iznosu od preko 128 milijuna kuna, od čega je za energetsku učinkovitost za 85 projekata odobrio sredstva u iznosu od 25,8 milijuna kuna i isplatio 20,9 milijuna kuna. Za Grad Varaždin za projekt javne rasvjete Fond je odobrio sufinanciranje u iznosu od 1,7 milijuna kuna, a za Varaždinsku županiju za 4 projekta odobrio je 4,9 milijuna kuna.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     Info centar      energetska učinkovitost      Varaždin      UNDP      FZOEU
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?