Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Predstavljanje potencijala obnovljivih izvora energije u Osijeku E-mail
Autor Iva Zelenko   
Utorak, 16 Listopad 2012 18:13

Tim stručnjaka iz Energetskog instituta Hrvoje Požar predstavio je 11. listopada, u Osijeku, istraživanje potencijala obnovljivih izvora energije za Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku i Virovitičko-podravsku županiju.

Samo predstavljanje ovog istraživanja održano je u sklopu projekta REPAM, odnosno Javno zagovaranje i praćenje politika vezanih za obnovljive izvore energije, a osim toga predstavljen je i projekt pod nazivom „Moja energetska politika“.

Predstavnici partnerskih organizacija koje sudjeluju na projektu „Moja energetska politika“ pozvali su jedinice lokalne i područne samouprave navedenih županija na: poticanje ulaganja u obnovljive izvore energije, jačanje vlastitih kapaciteta za provođenje održivih energetskih politika, početak s izradom, donošenjem i provođenjem akcijskih planova za održivu energiju, prihvaćanje energije biomase kao najvećeg obnovljivog potencijala u regiji, te omogućavanje i poticanje jačeg sudjelovanja zainteresirane javnosti na području održive energetike.

Nakon predstavljanja potencijala održan je okrugli stol čiji cilj je bio predstaviti različita stajališta i problematiku uklapanja novih postrojenja obnovljivih izvora energije u okoliš i lokalne zajednice s naglaskom na pronalaženje zajedničkih interesa kako bi se izbjegli sve češći NIMBY („ne u mom dvorištu“) slučajevi i postigao održivi razvoj lokalne zajednice baziran na obnovljivim izvorima energije.

 

Izvor: http://www.door.hr/

Tags:     Potencijal OIE      Osijek      DOOR      REPAM      Moja energetska politika
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?