Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti E-mail
Autor Leo Jerkić   
Četvrtak, 27 Rujan 2012 17:50

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) objavilo je još u veljači ove godine natječaj za provedbu i promociju projekata uštede energije i energetske učinkovitosti koji traje do 15. siječnja 2013.

Natjecanje se organizira u sklopu projekta ENCRO – Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj. Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke (BEF), a projektni partneri su DOOR, Grad Koprivnica i Grad Ivanić-Grad. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć Europske unije.

Cilj natječaja je potaknuti organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole na provođenje novih mini-projekata uštede energije i energetske učinkovitosti te promovirati njihove provedene projekte uštede energije i energetske učinkovitosti.

Natječaj je otvoren za organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole u tri kategorije:

  1. Organizacije civilnog društva
  2. Gradovi i općine
  3. Osnovne i srednje škole

 

Najbolja organizacija civilnog društva bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine, te edukacijom i partnerstvom u prijavi EU projekta i sudjelovanjem u provedbi u slučaju odobrenja projekta.

Najbolji grad ili općina bit će nagrađeni studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine, te jednodnevnim izletom za 10 djelatnika u energetski održivu zajednicu u EU.

Najbolja osnovna ili srednja škola bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine, te jednodnevnim izletom za 30 učenika u Güssing – energetski samoodrživi grad u Austriji.

Više informacija o samom natjecanju možete naći ovdje.

Tags:     natjecanje      ušteda energija      door      energetska učinkovitost
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?