Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Osniva se solarna zadruga E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 21 Rujan 2012 21:34

Vallis Colapis, lokalna akcijska grupa u Karlovačkoj županiji će uskoro osnovati solarnu zadrugu kao nastavak nastojanja da se u ruralnim sredinama uz rijeku Kupu koriste obnovljivi izvori energije.

Ovu vijest je javila Radio Mrežnica, a zadruga je trenutno u procesu osnivanja, najavio je Milan Medić. Medić je izjavio slijedeće: „Mi smo kroz prethodne projekte prikupili podatke u deset jedinica lokalne samouprave na sjeveru Karlovačke županije i 18 mjesnih odbora grada Karlovca koji spadaju u naš LAG o našim krovovima. Napravili smo neku vrstu katastra javnih krovova koji je u ovom trenutku u obradi i bit će objavljen na stanicama LAG-a do konca ovog mjeseca.“

Sama zadruga će funkcionirati po principu socijalnog poduzeća što znači da će profit koji će se ostvarivati od proizvodnje i prodaje struje vraćati nazad u zajednicu. Samim korisnicima će se pak omogućiti jeftinije solarne jedinice, odnosno niže ulazne troškove koje još uključuju i izradu dokumentacije i jeftinije dobivanje kredita.

Sustav funkcionira po jednostavnom principu: udružuju se korisnici, narudžbe za instalacije ili kredit budu za 15 ili 20 korisnika, čime i sama projektna dokumentacija postaje puno jeftinija.

Izvor: http://h-alter.org

Tags:     vallis colapis      akcijska grupa      solarna zadruga      karlovačka županija
 
Komentari (1)
solar energija
1Srijeda, 26 Rujan 2012 09:45
Boris Nikolovski
Postovani
Svaka vam cast za registraciju zadruga za solarnu energiju.
Zato molim vas da i mi u BItolj zelimo to da uradimo,i u koliko mozete danam posljite STATUT po koi ce da radite i registrtrirate zadrugu.
Puno srece i uspesanrad
Boris Nikolovski El.ing.
0038970207212

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?