Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

U Senju otvorena EE Info galerija E-mail
Autor Iva Zelenko   
Ponedjeljak, 03 Rujan 2012 12:14

Prošli je tjedan u Senju, u sklopu SGE projekta, otvorena EE Info galerija namjenjena educiranju i informiranju građana o energetskoj učinkovitosti, te podizanju ekološke svijesti.

EE Info galerija SenjEE Info galerija nalazi se u Razvojnoj agenciji Grada Senja, na adresi Obala dr. Franje Tuđmana 1, a u njoj se nalaze edukativni plakati sa savjetima o energetskoj učinkovitosti i plakat s informacijama o uvođenju sustavnog gospodarenja energijom u Senju. Galerija upotpunjuje ranije otvoreni EE info ured, gdje se građani mogu obratiti za besplatno savjetovanje o energetskoj učinkovitosti.

Senj je jedan od gradova koji u velikoj mjeri podupire energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije, pa se tako u zaleđu Senja nalazi vjetroelektrana Vrataruša, u blizi je i hidroelektrana Senj, a nedavno je završena i investicija postavljanja 45 stupova solarne javne rasvijete u zaleđu Senja, sufinancirana od strane FZOEU. Uz to, za tri nova projekta, odobreno je sufinanciranje od strane UNDP-a u vrijednosti od 0.24 milijuna kuna.

Projekt Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) provode Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj (UNDP Hrvatska), Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u sklopu zajedničkih aktivnosti poticanja energetske učinkovitosti u Hrvatskoj.

 

Izvor: http://www.ee.undp.hr/

Tags:     Senj      EE info ured      EE info galerija      energetska učinkovitost      SGE
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?