Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Odluka o Ombli biti će donesena u kratkom roku E-mail
Autor Iva Zelenko   
Četvrtak, 14 Lipanj 2012 11:32

Novi ministar zaštite okoliša i prirode, Mihael Zmajlović, jučer je najavio da će u kratkom roku osigurati sve potrebno kako bi Vlada mogla donijeti odluku o prihvatljivosti investicije projekta Ombla. Njegov zadatak je pribaviti mišljenja domaćih i stranih stručnjaka oko studije utjecaja na okoliš za ovaj projekt.

Ministar o HE OmblaMinistar je istaknuo kako je njegova zadaća da sudjeluje u timu koji će donijeti odluku oko projekt Ombla, pri čemu je zadaća njegova ministarstva da zadrži visoke standarde zaštite okoliša i prirode kako bi se osigurao održivi razvoj hrvatskog gospodarstva.

U odlučivanju svakako treba „izbalansirati“ gospodarski i ekološki prioritet projekta, no investicije i gospodarski rast ne mogu ići po svaku cijenu, potrebno je zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode, istaknuo je Zmajlović.

Za kraj ministar je naglasio da je činjenica kako u područje gospodarenja otpadom treba uvesti reda i osigurati funkcioniranje sustava na pravedan način, te da se novac proračunskih obveznika mora koristiti na učinkovit način.

 

Izvor: http://www.mzoip.hr/

Tags:     mzoip      HE Ombla      Mihael Zmajlović
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?