Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Solarno mapiranje Trnskog E-mail
Autor Iva Zelenko   
Petak, 08 Lipanj 2012 19:59

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) pokrenulo je, u suradnji sa Platformom 9,81 i “Živim u Trnskom”, projekt Solarno mapiranje Trnskog, koji u cilju ima osvještavanje stanovnika naselja Trnsko o mogućnostima i prednostima korištenja sunčeve energije. Javno predstavljanje projekta održati će se 20.06.2012. u 18 sati u dvorani Vrtića Trnsko, Trnsko 19, u Zagrebu.

Zgrade u Trnskom većinom imaju ravne krovove sa malom zasjenjenosti, što ih čini idealnim za postavljanje fotonaponskih (FN) panela na krov, čime se može izbjeći korištenje zemljišta, dodatno zaštititi krov i smanjiti pregrijavanje ljeti, te proizvoditi čista energija po povlaštenoj otkupnoj cijeni.

Solarno mapiranje Trnskog

U sklopu projekta izrađena je solarna karta Trnskog, interaktivna web karta svih javnih i stambenih zgrada u naselju, sa prikazanim podacima o potencijalnoj veličini FN postrojenja na pojedinoj zgradi, predviđenoj proizvodnji električne energije, iznosu investicije, prihodu od povlaštenih otkupnih cijena i jednostavnim periodima otplate investicije.

Trnsko

Sam projekt financiran je od strane Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Grada Zagreba, a kartografske podloge ustupio je Gradski ured za Strategijsko planiranje i razvoj Grada.

 

Izvor: http://www.solmaptrnsko.net/

Tags:     Sunčeva energija      solarna karta      Zagreb      Trnsko      FN sustav      fotonapon
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?