Share to Facebook 
Share to Twitter 
Share to Linkedin 
PGT SocialWeb - Copyright © 2010 by pagit.eu

Vijesti iz regije

Počinje remont HE Dubrovnik E-mail
Autor Leo Jerkić   
Petak, 01 Lipanj 2012 19:33

U hidroelektranama na Trebišnjici izrazili su spremnost da sutra, po planu, započnu sa remontom HE Dubrovnik, koja posluje u okviru njihovog sustava, potvrdio je direktor Direkcije za proizvodnju u Elektroprivredi RS (ERS) Ilija Tamadžija.

On objašnjava da je u pitanju remont koji će se raditi u obujmu koji nikada nije rađen od kada su dva agregata HE Dubrovnik 1965. puštena u pogon.

"Planirano je da se u ovoj i narednoj godini izvrši revitalizacija oba agregata, s tim da se najprije radi na agregatu G2, koji je uključen u elektroenergetski sistem ERS i biće neraspoloživ do kraja rujna, s tim da se poslije revitalizacije očekuje povećanje instalirane snage agregata oko pet posto pri instaliranom protoku", objašnjava Tamindžija.

Na ovaj način izvršit će se obnova turbina, mijenjanje namotaja na rotoru i niz drugih aktivnosti, dok je revitalizacija drugog agregata planirana iduće godine.

Budući da će zbog radova biti obustavljen i dovod vode tunelom od Trebinjskog jezera do mjesta Plat u Dubrovniku gdje se nalazi hidroelektrana, bezvodni režim, koji će trajati prvih i posljednjih dvadesetak dana remonta, biti će iskorišten sa trebinjske strane i za popravke tunela.

Tamidžija pojašnjava da ovi radovi neće utjecati na plansku proizvodnju Hidroelektrana na Trebišnjici, niti sistema ERS, jer je, po dogovoru sa "Hrvatskom elektroprivredom", povećan obujam proizvodnje u mjesecima koji nisu obuhvaćeni revitalizacijom.

Tags:     remont      hidroelektrana      dubrovnik      trebišnjica
 

Dodajte svoj komentar

Vaše ime:
Vaš e-mail:
Naslov:
Komentar:
  Verifikacijska riječ. Samo mala slova bez razmaka.
Verifikacija:

Obnovljivi izvori energije za početnike

OIE u regiji

Nove tehnologije

Nova energetika

Zadnje vijesti

Želite li više koristiti obnovljive izvore energije?